Šilutėje sulaikyti galimi rinkėjų papirkinėtojai

Šilutėje sulaikyti galimi rinkėjų papirkinėtojai

Policija sulaikė septynis asmenis, kurie įtariami rinkėjų papirkinėjimu Šilutėje, pranešė Policijos departamentas. Antradienį jų namuose atliktos kratos.

Vienas asmuo suimtas 10 parų, BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Anoniminis pranešimas apie galimą rinkėjų papirkinėjimą gautas spalio 6 dieną. Tą pačia dieną pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl bandymų papirkti rinkėjus.

Atlikus pirminius veiksmus, nustatyta, kad Šilutės gyventojai, per rinkimus į Seimą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlo balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų. Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, atliktos kratos įtariamųjų gyvenamosiose ir negyvenamosiose patalpose, jų metu rasta bylai reikšmingų daiktų.

Sulaikyti septyni įtariamieji, tarp kurių galimi organizatoriai ir vykdytojai, jie apklausti. Taip pat nustatyti ir apklausti papirktieji asmenys.

Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, atliekami kiti procesiniai veiksmai, visa informacija bus perduota Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Policijos departamento atstovas R.Matonis BNS sakė, kad apie šį tyrimą policija anksčiau neskelbė viešai tyrimo sėkmės sumetimais.

Vykstant rinkimams į Seimą iš viso buvo pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai, o nuo rinkimų kampanijos pradžios atliekama 13 tyrimų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder