Skraidantys dronai kelią nerimą įkalinimo įstaigoms

Skraidantys dronai kelią nerimą įkalinimo įstaigoms

Praėjusią naktį virš Marijampolės pataisos namų sklandžiusi nuotolinio valdymo skraidyklė-dronas numetė nuteistiesiems dovaną – paketą su mobiliaisiais telefonais.

Liepos 9-osios naktį Marijampolės pataisos namų prižiūrėtojai tris kartus pastebėjo virš įstaigos skraidantį objektą. Kilo įtarimas, kad nuotolinio valdymo skraidykle-dronu bandoma įmesti nuteistiesiems draudžiamų daiktų. Pareigūnai sureagavo ir visus kartus tikrino teritorijas, virš kurių dronas skraidė. Tačiau paieškos buvo bevaisės.

Ryte pareigūnai nusprendė papildomai patikrinta gamybinė zona ir pastatų stogai. Įtarimai pasitvirtino – ant vieno iš gamybinių pastatų stogo buvo rastas nemažas keturkampis paketas. Jo viduje buvo įpakuoti 8 mobilaus ryšio telefonai. Visi daiktai ir informacija perduota Marijampolės apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Kalėjimų departamentas pripažįsta, kad dronai kelia rimtą pavojų kovoje su draudžiamų daiktų patekimu į įkalinimo įstaigas.

Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė sako, kad vis labiau Lietuvoje įsitvirtinusios nuotolinio valdymo skraidyklės jau kelia nerimą. „Su Civilinės aviacijos administracijos atstovais diskutuojame ir ieškome sprendimų, kaip išspręsti šią problemą. Akivaizdu, kad tai tik pradžia ir dronai ateityje bus tikras galvos skausmas mums,“ – sako Ž. Mikėnaitė.

Pastaruoju metu ypač padažnėjo atvejų, kai virš įkalinimo įstaigų pastebimi skraidantys dronai. Vien šią savaitę Marijampolės pataisos namų pareigūnai užfiksavo 6 tokius atvejus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder