Sugriežtinta bausmių atlikimo tvarka asmenims, nuteistiems už nusikaltimus nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvei

Sugriežtinta bausmių atlikimo tvarka asmenims, nuteistiems už nusikaltimus nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvei

Seimas sugriežtino bausmių atlikimo tvarką asmenims, nuteistiems už nusikaltimus nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvei ir (ar) neliečiamumui.

Tai numato Seimo priimtos Bausmių vykdymo kodekso pataisos. Už šiuos teisės akto pakeitimus balsavo 97 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė vienas parlamentaras.

Priimtais pakeitimais nustatyta, kad nuo 2013 m. lygtinai iš pataisos įstaigų nebus paleidžiami asmenys, nuteisti už nusikaltimus nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvei ir (ar) neliečiamumui (t. y. už nepilnamečio asmens išžaginimą, seksualinį prievartavimą, privertimą lytiškai santykiauti, lytinės aistros tenkinimą su nepilnamečiu, nepilnamečio asmens tvirkinimą).

Pagal šiuo metu galiojančio Bausmių vykdymo kodekso 158 straipsnį, lygtinai iš pataisos įstaigų nepaleidžiami asmenys, nuteisti už nusikaltimus Lietuvos valstybės nepriklausomybei, teritorijos vientisumui ir konstitucinei santvarkai, už tyčinius nusikaltimus, padarytus areštinėse, pataisos įstaigose ir kardomojo kalinimo vietose, taip pat asmenys, kurie neatlikę visos teismo paskirtos laisvės atėmimo bausmės buvo anksčiau lygtinai atleisti nuo šios bausmės prieš terminą ir neatliktos bausmės dalies metu vėl padarė tyčinį nusikaltimą.

Šis straipsnis taikomas asmenims, kuriems mirties bausmė malonės arba amnestijos tvarka pakeista laisvės atėmimu iki gyvos galvos, laisvės atėmimu iki gyvos galvos nuteistiems. Lygtinai iš pataisos įstaigų nepaleidžiami ir asmenys, laikomi kalėjime ar pataisos namuose drausmės grupės sąlygomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder