Suimti trys gėlėmis prekiavę ir mokesčių vengę verslininkai

Suimti trys gėlėmis prekiavę ir mokesčių vengę verslininkai

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį leido suimti tris verslininkus, besivertusius prekyba gėlėmis, tačiau, kaip įtariama, vengusius mokesčių. Teismo sprendimu du įtariamieji suimti 40 parų, vienas - dešimčiai parų. Dar keliems verslininkams skirtas namų areštas.

Kaip jau skelbta, naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, savo veiksmus derindami su Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorais, kartu su Vilniaus apskrities VMI darbuotojais, atliko daugiau kaip 150 kratų Vilniaus, Kauno ir Alytaus apskrityse.

kratos buvo atliekamos didmenine prekyba gėlėmis užsiimančių bendrovių patalpose, vilkikuose, puspriekabėse, šių įmonių vadovų, buhalterių gyvenamosiose vietose. Kratos taip pat atliktos ir pirkėjų darbo, gyvenamosiose vietose. Kratose dalyvavo daugiau kaip 150 pareigūnų ir VMI specialistų, pranešimai apie įtarimus įteikti daugiau nei 15 asmenų.

Minėti asmenys įtariami taip organizavę įmonių veiklą, kad valstybei būtų mokami kuo mažesni mokesčiai, arba, prisidengiant nepelninga įmonių veikla, jie visai būtų nemokami. Dalis produkcijos įmonės klientams buvo parduodama be pirkimą-pardavimą patvirtinančių dokumentų.

Sulaikyti asmenys yra įtariami visa eile organizuotoje grupėje įvykdytų nusikaltimų: tai sukčiavimai, išvengiant didelės vertės turinės prievolės, apgaulingas buhalterinės apskaitos tvarkymas ir neteisėtas praturtėjimas. Preliminariais skaičiavimais, galimai neapskaitytų pinigų suma, kuri buvo naudojama šešėliniame versle ir legalizuota, gali siekti ne vieną milijoną litų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder