Sulaikyti 50 tūkst. litų išvilioję sukčiai

Sulaikyti 50 tūkst. litų išvilioję sukčiai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai sulaikė 2 asmenis, kurie įtariami apskrityje vykdę sukčiavimus, pranešdami nukentėjusiesiems apie jų šeimos narių ar artimų giminaičių neva padarytus nusikaltimus bei pan.

Klaipėdos apskrities VPK ONTB, bendradarbiaudamas su kitų Klaipėdos apskrities VPK struktūrinių padalinių pareigūnais, nustatė grupę asmenų, kurie įtariami šiais metais Klaipėdos apskrityje vykdę sukčiavimus, pranešdami nukentėjusiesiems apie jų šeimos narių ar artimų giminaičių neva padarytus nusikaltimus ir pan.

Šiuo metu tiriama 17 šių asmenų įvykdytų nusikaltimų, jų metu nukentėjusiesiems padaryta per 50 tūkst. litų turtinė žala.

Nustatyta iš viso 11 įtariamųjų. Policijos pareigūnai įtaria, kad nukentėjusiųjų pinigus tiesiogiai užvaldė 7 asmenys. Taip pat įtariama, kad nusikaltimus organizavo 4 Alytaus pataisos namuose laisvės atėmimo bausmes atliekantys asmenys, kurie tiesiogiai skambino nukentėjusiesiems ir reikalavo pinigų.

Nustatant kaltininkus bendradarbiauta su Alytaus apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriumi ir Alytaus pataisos namais.

Šiuo metu 3 įtariamieji suimti, 4 atlieka bausmes už kitus nusikaltimus, likusiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Prašome asmenis, nukentėjusius nuo minėtų įtariamųjų ir juos atpažinusius, kreiptis į Klaipėdos apskrities VPK ONTB tel. Nr. (8-46) 354 306 arba 354 319.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder