Sumuštos paauglės šeima pagalbos kreipėsi į visuomenę

Sumuštos paauglės šeima pagalbos kreipėsi į visuomenę

Jurbarko krašto moksleivių vakarėlio kaimo turizmo sodyboje metu mergina buvo siaubingai sumušta. Pasikėsinimu išžaginti įtariamas nepilnametis buvo sulaikytas, tačiau prokuratūra jį nusprendė išleisti į laisvę. Smurto protrūkis prieš 17-metę sukrėtė visą Lietuvą.

Prokuratūra pranešė, kad stipriai sumušta mergina gydoma reanimacijoje. Sunerimusi šeima kreipėsi į visuomenę – nuoširdžiai prašo pagalbos.

Gegužės 26-ąją, apie 4.30 val., Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.).

Paaiškėjo, kad mergina buvo stipriai sumušta, ji patyrė didelius sužalojimus veido srityje.

Nepilnametė buvo išgabenta į klinikas. Žiauriai sumušta paauglė, tyrėjų žiniomis, gydoma reanimacijoje.

Socialiame tinkle „Facebook“ pasklido sukrėstos šeimos pagalbos šauksmas.
„Gegužės 26 dienos rytą mūsų šeimą pasiekė sukrečianti žinia: per klasės vakarėlį Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje buvo pasikėsinta išžaginti mano vyro dukterėčią“, - rašė sužalotos merginos giminaitė.

Moteris feisbuke patvirtino, kad mergina buvo žiauriai sumušta, dėl to ji gydoma Kauno klinikų Reanimacijos skyriuje. Moteris rašė, kad, anot liudininkų, merginos veido nebuvo galima atpažinti.

Giminaitė apie paauglę atsiliepė tik gražiais žodžiais.
„Mergina buvo stipri. Visada besišypsanti, maloni, skleidžianti aplinkui save meilę, džiaugsmą, šilumą. Niekada nesiskundžianti, trykštanti jaunatviška energija.
Mokėsi gerai.

Mylima mokytojų, draugų, klasės draugų ir, žinoma, tėvo šeimos narių ir giminaičių“ - rašė ji. Kraupia istorija moteris pasidalino su žmonėmis ir paprašė, kad geri žmonės ištiestų pagalbos ranką. „Prašyčiau draugų, pažįstamų, neabejingų smurtui žmonių parėmimo.

Pinigėliai labai bus reikalingi ilgam tolimesniam Karolinos gydymui ir gero advokato samdymui“ - rašė merginos teta. 

Įvykio vietoje sulaikytam ir nepilnamečiui įtariamajam nustatytas 1,12 prom. girtumą.
Tyrimo metu paaiškėjo, kad vaikinas yra Jurbarko politikės sūnus.
Jaunuolis buvo apklaustas ir paleistas. Jis nesuimtas, tačiau pasikirta kita kardomoji priemonė.

Po apklausos jam pareikšti įtarimai pasikėsinimu išžaginti.
Jei įtarimai bus įrodyti, įstatymai numato, kad tas, kas išžagino nepilnametį asmenį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Klaipėdos prokurorė Edita Mikalainienė portalui lrytas.lt sakė, jog nepilnamečiui šiuo metu yra pareikšti įtarimai tik dėl pasikėsinimo išžaginti.

Pasak pareigūnės, tyrimas pagal šį Baudžiamojo kodekso straipsnį apima ir sveikatos sutrikdymą. Įtariamasis savo kaltės nepripažįsta, nors jį ir remia prie sienos svarūs įkalčiai, liudininkų parodymai.

Prokurorė nepanoro komentuoti, kodėl nebuvo kreiptasi į teismą dėl jo suėmimo, nieko nekalbėjo apie tyrimą: „Tai labai jautru, labai šviežia.

Faktų atskleidimas gali pakenkti tyrimo sėkmei“. Paklausta dėl pavojaus, jog būdamas laisvėje įtariamasis gali daryti poveikį paauglei, E.Mikalainienė atsakė: „Tam ir yra policija, kitos įstaigos, kurios privalo užtikrinti, kad tokie veiksmai nebūtų atliekami“.



Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder