"Tagerio" žygiai po teismus nesibaigia

"Tagerio" žygiai po teismus nesibaigia

Teisme nagrinėjama jau trečioji byla, kurioje siekiama nubausti klaipėdietį, įvairiose Klaipėdos vietose esančius statinius pažymėjusį parašais "Gin ov".

Gintaras Genčas kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu - šįkart jo kaltę bandoma įrodyti pagal 20 šios veikos epizodų. Jaunuolis kaltę pripažįsta, supranta, jog elgėsi blogai, ir dėl to gailisi. Jam taip pat pareikštas 5 tūkst. litų civilinis ieškinys.

Antradienį G. Genčas tarė baigiamąją kalbą, nuosprendis bus paskelbtas mėnesio pabaigoje.

Klaipėdietis už savo darbus teistas jau du kartus, jam paskirta bausmė - neatlygintinai dirbti viešuosius darbus. Teigiama, kad į jų sąrašą patenka ir paties paliktų užrašų valymas.

Ir dabar kaltintojai prašo tokios bausmės. Trečioji byla jo atžvilgiu iškelta atsiradus naujiems nukentėjusiesiems.

Primename, kad metų pradžioje įsigaliojusios naujosios statinių priežiūros taisyklės išterliotų pastatų savininkus įpareigoja už nuosavas lėšas sutvarkyti sienas, o norint šios prievolės išvengti - rašyti pareiškimą policijai.

Iš viso G. Genčo kaltė įrodyta jau dėl dešimčių atvejų, tačiau tai gali būti ne pabaiga. Policija ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius taip pat deda daug pastangų ieškodami kitų grafitininkų bei "tagerių", tikimasi, jog tinkamo atpildo vieną dieną sulauks ir jie.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder