Teismas įvertino Andriaus Rimiškio "pasakas"

Teismas įvertino Andriaus Rimiškio "pasakas"

Teismas nepatikėjo dainininko Andriaus Rimiškio versija ir jam palankiais liudytojų parodymais bei skyrė atlikėjui nuobaudą už tai, kad šis vairavo automobilį neblaivus.

Antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme A. Rimiškiui skirta 2,5 tūkst. litų bauda ir dviem su puse metų atimta teisė vairuoti. Paskirtą baudą A. Rimiškis privalo sumokėti per 40 dienų, tiesa, iki nutarties įsigaliojimo ją dar galima apskųsti.

Dėl galimo vairavimo išgėrus A. Rimiškis buvo sulaikytas balandžio 15-ąją netoli Šiaulių. Tądien dainininkas į koncertą vyko išnuomotu automobiliu "Renault Espace", kuris šalikelėje sustojo neprivažiavęs policijos patrulių ekipažo. Iš salono išlipęs A. Rimiškis atsidarė variklio dangtį, o prie jo priėjęs pareigūnas pasiūlė pasitikrinti girtumą ir, aptikus organizme 1,89 promilės alkoholio surašytas protololas už vairavimą išgėrus.

Dainininkas teisinosi, kad vairavo ne jis, o kartu važiavęs kolega. A. Rimiškis teismui pasakojo, jog sėdėjo automobilio priekyje, tarp vairuotojo ir keleivio, ant pavarų perjungimo svirties, o pajutęs dūmų kvapą iš variklio skyriaus pirmasis sugebėjo išlipti iš salono. Tą patvirtino ir kiti su juo į koncertą važiavę asmenys.

Tačiau teismui įtikinamiau skambėjo policijos patrulių parodymai, jog vairavo būtent A. Rimiškis, o ne vyras, kuris iš tikrųjų sėdėjo automobilio bagažinėje.

"Kaltinamojo parodymai prasilenkia su sveika logika: skamba kaip pasaka, jog jis sėdėjo ant pavarų perjungimo svirties, o vairavo bagažinėje buvęs asmuo. Pareigūnai yra nesuinteresuoti šios bylos baigtimi, o A. Rimiškio liudytojai yra jam artimi, ir galbūt yra suinteresuoti.

Be to, A. Rimiškis neigė akivaizdžius faktus, praeityje yra baustas už pažeidimus, tarp jų - ir vairavimą išgėrus. Todėl šįkart jam skiriama didesnė nei minimali bausmė", - sakė teisėja Adolfina Simaitienė.

Pats dainininkas nutarties išklausyti neatėjo.

Už vairavimą esant vidutiniam girtumo laipsniui įstatymai numato 2-3 tūkst. litų bauda bei teisės vairuoti atėmimas 2-3 metams. Pažeidėją taip pat galima bausti 10-30 parų areštu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder