Teismas užtarė buvusio seimūno draugę

Teismas užtarė buvusio seimūno draugę

Už tai, kad savo kavinėje nelegaliai įdarbino tris asmenis, vasarą nubausta buvusio Seimo nario Lino Karaliaus draugė Gintarė Gurevičiūtė pasiekė, jog galimas jos pažeidimas būtų nagrinėjamas iš naujo.

Rugpjūčio 1-ąją Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai UAB "Sėkmingi projektai" direktorei G. Gurevičiūtei surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, mat Palangos paplūdimyje įrengtoje įmonės kavinėje patikrinimo metu dirbo trys žmonės be darbo sutarties. To pačio mėnesio pabaigoje Palangos miesto apylinkės teismas už tai moteriai skyrė 3 tūkst. litų baudą.

Tačiau G. Gurevičiūtė šią nutartį apskundė ir paprašė ją panaikinti bei administracinę bylą nutraukti. Verslininkė teigė, kad jos veikoje pažeidimo nebuvo, be to, nurodė, kad byla išnagrinėta jai nedalyvaujant, pažeidžiant jos teises į gynybą, neįvertinus visų bylos aplinkybių ir neapklausus liudytojų.

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teismas apeliacinį skundą patenkino ir bylą grąžino nagrinėti iš naujo. Neskundžiamoje nutartyje nurodoma, jog žemesnės instancijos teismas visiškai nenustatė reikšmingų aplinkybių ir jų nevertino, o byloje esančių įrodymų net neaptarė ir jų visiškai neanalizavo.

G. Gurevičiūtei po vasaros pretenzijų turėjo ir aplinkosaugininkai - jų teigimu, paplūdimys, kur stovėjo kavinė, liko užterštas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder