Teisme – E. Masiulio skambučių išklotinės

Teisme – E. Masiulio skambučių išklotinės

Savivaldybės tarybos narys, anksčiau priklausęs Liberalų sąjūdžiui teisme patvirtino, kad kaltinamasis „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje, buvęs partijos pirmininkas Eligijus Masiulis domėjosi galimybe atidėti taryboje paminklo Jono Basanavičiui statybų klausimą.

„Su E. Masiuliu buvo du telefoniniai pokalbiai dėl J. Basanavičiaus paminklo, iniciatorius buvo Eligijus Masiulis“, – per Vilniaus apygardos teismo posėdį penktadienį sakė V. Jurgutis.

Jis teigė, kad tuo metu partijos pirmininko skambutis jam neatrodė įtartinas. Situacija pasikeitė, kad jis buvo iškviestas apklausai pas prokurorą.

„Klausyk, tarybos posėdyje jau yra sprendimas, kur J. Basanavičiaus paminklas turi stovėti?“ – teisėsauga užfiksavo E. Masiulio skambutį V. Jurgučiui. Pokalbio metu girdėti vyrų dialogas, V. Jurgutis sako, kad yra klausimo pateikimas.

Bylos duomenimis, koncernas „MG Baltic“ norėjo, kad paminklas J. Basanavičiui būtų statomas Konstantino Sirvydo skvere, tačiau galiausiai Vilniaus valdžia nusprendė pastatyti jį prie Nacionalinės filharmonijos.

Teisėsauga teigia, kad „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis neteisėtai siekė, kad iš darbotvarkės būtų išimtas minėtas klausimas, įtariama, kad kyšis buvo duotas ir už tai, kad iš Vilniaus savivaldybės tarybos darbotvarkės būtų išbrauktas svarstymas dėl paminklo J. Basanavičiui.

E. Masiulis šį kaltinimą, kaip ir kitus, atmeta. Jis sakė manęs, kad reikia laiko platesnei visuomenės diskusijai.

Merui pasiūlius klausimas tąkart išbrauktas iš darbotvarkės ir į ją grįžo kitų metų kovą.

R. Šimašius anksčiau teisme patvirtino prieš 2015-ųjų gruodžio 2 dienos posėdį apie paminklo J. Basanavičiui vietą kalbėjęs su byloje kaltinamu buvusiu liberalų lyderiu E. Masiuliu, „MG Baltic“ teisininku Romanu Raulynaičiu ir tuometiniu premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Pasak mero, E. Masiulis jam pasiūlė palūkėti, nes „MG Baltic“ atstovams, kaip paminklo mecenatams, netiko planuota pastatymo vieta.

V. Jurgutis teisme teigė, kad E. Masiulis domėjosi galimybėmis, jog klausimas dėl J. Basanavičiaus paminklo statymo būtų atidėtas ar padaryta pertrauka – tai yra kad nebūtų svarstomas artimiausiu metu.

„Kiek pamenu iš pokalbio buvo minima, kad paminklo mecenatai norėtų, kad jis būtų statomas kitoje vietoje, kad neįsiklausoma į jų skundus“, – sakė liudytojas. 

Šiemet per savivaldybių tarybų rinkimus V. Jurgutis vėl buvo išrinktas į tarybos narius su visuomeniniu rinkimų komitetu „R. Šimašiaus komanda „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder