Teisme atversta Andriaus Rimiškio byla

Teisme atversta Andriaus Rimiškio byla

Dainininkas Andrius Rimiškis kategoriškai neigia balandžio viduryje prie Šiaulių vairavęs automobilį neblaivus, policijos pareigūnai tvirtina priešingai. Kuri pusė teisi, pradėjo aiškintis teismas - trečiadienį pradėta nagrinėti administracinė byla.

Atlikėjas kaltinamas balandžio 15-ąją netoli Šiaulių automobilį vairavęs neblaivus. Pagal pažeidimo protokolą, tądien prie nuomoto automobilio "Renault Espace" vairo A. Rimiškis sėdo vidutiniškai apgirtęs - jo organizme aptikta 1,89 promilės alkoholio.

Kaltinamasis neneigia, kad vykdamas į koncertą vartojęs svaigalų, tačiau kad vairavo pripažinti nenori.

"Vairavo mano kolega Rimvydas Bubulis. Aš tik išlipau iš automobilio patikrinti variklio, mat užuodėme svilėsių kvapą. Tada priėjo pareigūnas, pasiūlė pasitikrinti alkotesteriu ir surašė protokolą už vairavimą neblaiviam, nors sakiau jam, kad vairavau ne aš. Ar jis galėjo matyti, kas sėdėjo prie vairo, jeigu ekipažas stovėjo už pusantro šimto metrų? Kartu važiavę liudytojai po patikrinimo davė parodymus - jie patvirtino, jog nevairavau", - dėstė savo versiją A. Rimiškis.

Du, kartu su juo tądien važiavę asmenys vakar taip pat apklausti teisme, kaip ir dainininką tikrinę policininkai. Posėdyje nepasirodė tik R. Bubulis.

"Mes matėme", - sakė tądien su kolega patruliavęs Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro patrulis Aidas Špakauskas.

Anot teisme liudijusio pareigūno, "Renault" sustojo šalikelėje iki jų tarnybinio automobilio likus apie 70 metrų, pro vairuotojo pusės dureles išlipo A. Rimiškis, kuris atsidarė variklio gaubtą, po to - galines vienatūrio dureles, pro kurias išlipo R. Bubulis.

Įvertinęs liudytojų parodymus bei kitą medžiagą teismas nutartį turėtų paskelbti birželio pradžioje.

A. Rimiškiui už pažeidimą gresia 2-3 tūkst. litų bauda bei teisės vairuoti atėmimas 2-3 metams. Teisės aktai pažeidėjus taip pat leidžia bausti 10-30 parų areštu.

Šie metai atlikėjui keliuose ne itin sėkmingi: sausio pabaigoje į avariją Mažeikių rajone pateko jį į koncertą vežęs mikroautobusas. Teismui jis taip pat prisipažino, jog kartą jau yra baustas už vairavimą išgėrus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder