Teismui perduota byla dėl 3 mažamečių ir 4 nepilnamečių išžaginimo

Teismui perduota byla dėl 3 mažamečių ir 4 nepilnamečių išžaginimo

Vilniaus apygardos teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje įtarimai dėl 3 mažamečių ir 4 nepilnamečių išžaginimo pareikšti 39-erių metų vilniečiui P. A.

Įtariamasis yra nuteistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, ir šiuo metu atlieka bausmę pataisos namuose.

Dar 2002 m. gegužę pirmąja šio žagintojo auka tapo mažametė, vėliau buvo įvykdyta ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų. Nusikaltėlio ieškojusiems Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnams įtariamojo tapatybės nustatyti vis nepavykdavo, nors ne kartą buvo kreiptasi į visuomenę pagalbos nustatant žagintojo asmenybę pagal sudarytą fotorobotą.

Kriminalistai išsiaiškino, kad įtariamasis po rajono apylinkes važinėjo pilku "VW Passat" markės automobiliu su automatine pavarų dėže. Asmens paieškai buvo sutelktos visos įmanomos pajėgos - patikrinta apie 1 000 įtarimus sukėlusių asmenų, galėjusių padaryti tokio pobūdžio nusikaltimus, tūkstančiai automobilių.

2012 m. vasarį Vilniaus rajono policijos komisariato kriminalistams pavyko nustatyti išžaginimais įtariamą asmenį.

Paaiškėjo, kad P. A., dirbdamas statybvietėse, važinėjo po Vilniaus rajono apylinkes - Marijampolio, Paberžės, Nemėžio, Juodšilių ir Sužionių seniūnijų teritorijas ir tykojo mažamečių ar nepilnamečių aukų dažniausiai tuo metu, kai jos iš mokyklos vienos eidavo į namus. Nuošalesnėje vietoje nusikaltėlis jas prievarta įsitempdavo į automobilį, nuveždavo į mišką ir ten išžagindavo, o nusikaltimo pėdsakus stengdavosi pašalinti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder