Teismui perduota Telšių šilumos tinklų vadovo baudžiamoji byla

Teismui perduota Telšių šilumos tinklų vadovo baudžiamoji byla

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje, remiantis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių apygardos valdybos tyrėjų surinktais įrodymais, kaltinimai dėl dokumentų klastojimo pateikti uždarosios akcinės bendrovės „Telšių šilumos tinklai" direktoriui D. R.

FNTT Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, surinko duomenis, kad D. R. nurodė bendrovės vyriausiajai buhalterei surašyti ir kartu su šilumos ūkio priežiūros meistru pasirašyti ilgalaikio turto likvidavimo aktą. Dokumente buvo įrašyti tikrovės neatitinkantys duomenys apie senų šilumos vamzdžių, kitų metalinių detalių ir nenaudojamų kompiuterių atidavimą į metalo laužą. Bendra nurašomo bendrovės turto vertė siekė daugiau nei 30 tūkstančių litų.

Tyrimo metu išaiškinta, kad UAB „Telšių šilumos tinklai" vadovas, žinodamas, jog realiai į metalo laužą atiduota turto tik už 1,4 tūkstančio litų, pasirašė suklastotą dokumentą, kuriame buvo nurodyta, kad sunaikinto turto vertė viršija 30 tūkstančių litų. Bendrovės vadovo pasirašytas suklastotas dokumentas buvo įtrauktas į bendrovės buhalterinę apskaitą.

Baigtą baudžiamąją bylą kontroliavo ir jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūra. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Telšių rajono apylinkės teismui. Už dokumento suklastojimą ir jo panaudojimą UAB „Telšių šilumos tinklai" direktoriui gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder