Uosto kompanijoje - įtartini milijonai

Uosto kompanijoje - įtartini milijonai

Suimtas naftos produktus per Klaipėdos uostą gabenančios bendrovės generalinis direktorius, įtariama, kad jis su bendrais pasisavino bei legalizavo dešimtis milijonų litų.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimai nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo, dokumentų suklastojimo, patikėto didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, sukčiavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Tyrimas pradėtas dėl Lietuvos bendrovės "Naftos grupė", užsiimančios naftos produktų pervežimu iš Rusijos į Vakarus per Klaipėdos uostą, veiklos.

"Įtariama, kad bendrovės pagrindinis akcininkas, subūręs organizuotą grupę, atlieka fiktyvias operacijas, panaudojant užsienio bendroves, mažiausiai nuo 2008 metų. Nelegalias operacijas jam padeda atlikti jo artimi giminaičiai. Įtariama, kad ši grupė galimai pasisavino daugiau nei 30 mln. litų ir legalizavo daugiau nei 20 mln. litų įgytų nusikalstamu būdu", – sako ikiteisminį tyrimą organizuojantis ir jam vadovaujantis Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroras Ugnius Vyčinas.

Įtariamiesiems - "Naftos grupės" vadovui Antanui Urbučiui ir Bendrųjų reikalų bei tiekimo skyriaus vadovei Svetlanai Popovai - skirtos kardomosios priemonės – suėmimai. Suimtas ir įmonės savininkas Artūras Urbutis.

Beje, šioje įmonėje dirba ir buvęs Klaipėdos apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius. Jis yra "Naftos grupės" plėtros direktorius.

"Naftos grupė" yra antras pagal dydį (po "Orlen Lietuva") valstybės valdomos AB "Klaipėdos nafta" klientas.

"Mums žinios apie šiai įmonei pareikštus įtarimus yra didžiulė naujiena. Nežinome, kaip toliau viskas klostysis. Ši įmonė mums buvo ir yra labai svarbus klientas", - VE.lt sakė "Klaipėdos naftos" generalinis direktorius Rokas Masiulis.

VE.lt jau rašė, kad R. Masiulis prieš kelias savaites paskelbė, jog ketina peržiūrėti sutartį su „Naftos grupe“, mat ji turi išimtinę teisę per terminalą krauti vakuuminį gazolį. Naujasis "Klaipėdos naftos" vadovas tada tvirtino, kad sutartis yra nenaudinga „Klaipėdos naftai“. Dėl to abipusiu sutarimu iš darbo pasitraukė ankstesnis įmonės komercijos direktorius Ričardas Milvydas.

"Kartu norėjome peržiūrėti ir kitas sąlygas. Tačiau sutartis su "Naftos grupe" dar nebuvo nutraukta, su ja dar dirbo teisininkai", - teigė "Klaipėdos naftos" vadovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder