Už pašaudymą Palangoje - 7 metai kalėjimo

Už pašaudymą Palangoje - 7 metai kalėjimo

Keturiasdešimtmetis kaunietis praėjusios vasaros palydėtuves Palangoje prisimins ilgam: po linksmybių vienoje iš kurorto kavinių, jis apiplėšė žmogų, pagrobė jo ginklą, iš kurio dar ir pašaudė.

Klaipėdos apygardos teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokurorės kaltinimus baudžiamojoje byloje dėl plėšimo (LR BK 180 str. 1 d.), šaunamojo ginklo ir šaudmenų grobimo (LR BK 254 str. 2 d .) bei viešosios tvarkos pažeidimo (LR BK 284 str. 1 d. ) priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir E. J. nuteisė 7 metų laisvės atėmimo bausme, paskirdamas ją atlikti pataisos namuose.

Praeityje ne kartą teistas kaunietis praėjusių metų rugpjūčio 25 d. naktį su draugais girtavo vienoje iš Palangos kavinių. Pritrūkęs pinigų, jis nusižiūrėjo savo auką, kitą kavinės lankytoją, kurį paryčiais lauke užpuolė, sumušė, iš jo pagrobė piniginę, mobilųjį telefoną, auksinę grandinėlę bei pistoletą „ČZ“ su dėtuve, kurioje buvo 12 šovinių. Tačiau grobiu plėšikas džiaugėsi neilgai – po to, kai jis į orą viešoje vietoje iššaudė beveik visus šovinius, autobusų stoties teritorijoje buvo sulaikytas patruliuojančių policijos pareigūnų.

Teismas konstatavo, jog kaltinamasis padarė tyčinį sunkų smurtinį savanaudišką nusikaltimą bei apysunkį ir nesunkų nusikaltimus, juos padarė girtas, smurtaudamas sužalojo nukentėjusįjį, nors tas nesipriešino, todėl jam skyrė artimą sankcijų vidurkiui subendrintą 7 metų laisvės atėmimo bausmę, kaip ir prašė valstybės kaltintoja. Teismas iš dalies patenkino nukentėjusiojo civilinį ieškinį turtinei ir neturtinei žalai atlyginti, priteisdamas jo naudai 12 tūkst. litų.

Iki teismo sprendimo įsiteisėjimo nuteistasis paliktas suimtas.

Kone analogiškas nusikaltimas Palangoje buvo įvykdytas ir 2010 metų gegužę – tada už panašų plėšimą teismas palangiškiui skyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder