Už smurtą ir trukdymą tyrėjo veiklai bendrovės vadovas sulaukė bausmės

Už smurtą ir trukdymą tyrėjo veiklai bendrovės vadovas sulaukė bausmės

Už trukdymą ikiteisminio tyrimo pareigūno veiklai panaudojant fizinį smurtą 32 metų uteniškis V. D. pripažintas kaltu, jam paskirta septynių tūkstančių aštuonių šimtų (60 MGL) litų bauda ir priteista atlyginti nusikalstama veika padarytą neturtinę žalą – vieną tūkstantį litų.

Tokį sprendimą, išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokurorų perduotą nusikaltimų valstybės tarnybai baudžiamąją bylą, priėmė teismas.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokurorė Aušra Gylytė teigia, kad buvo atliekama krata, kurios teisėtumą įstatymo nustatyta tvarka buvo patvirtinęs ikiteisminio tyrimo teisėjas. Kaltinamasis, atsisakęs vykdyti ikiteisminio tyrimo tyrėjo teisėtą reikalavimą pateikti daiktą, galintį turėti reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti – atiduoti nešiojamąjį kompiuterį ir panaudojęs fizinį smurtą prieš pareigūną, padarė nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl trukdymo teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar antstolio veiklai ir pagrįstai sulaukė baudžiamosios atsakomybės.

Teismas, patvirtinęs prokurorų pateiktą kaltinimą dėl trukdymo ikiteisminio tyrimo pareigūno veiklai panaudojant fizinį smurtą, nustatė, kad nusikalstama veika buvo padaryta, kai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausiasis tyrėjas į Utenoje registruotą automobilių prekyba užsiimančią bendrovę atvyko daryti kratos įtarus apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą.

Bendrovės direktoriaus pavaduotojas V. D. pasipriešino teisėtiems pareigūno reikalavimams, atsisakė atiduoti kompiuterį ir sudavė smūgį ranka stumdamas tyrėją iš patalpos į lauką. Partrenkęs pareigūną ant automobilio dangčio ir paslėpęs kompiuterį automobilio bagažinėje, direktoriaus pavaduotojas ketino pasprukti, bet išvažiuoti iš teritorijos sutrukdė tyrėjas. Tuomet pavaduotojas nusviedė automobilio raktelius kitam asmeniui, kuris išvežė kompiuterį ir paslėpė. Tyrėjas pakvietė į pagalbą policijos pareigūnus, vėliau atvyko kolegos iš Panevėžio – krata ir kiti numatyti ikiteisminio tyrimo veiksmai buvo atlikti.

Už trukdymą teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar antstolio veiklai baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų, panaudojus smurtą ar kitokią prievartą – laisvės atėmimu iki ketverių metų.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder