Vaiko skriaudikė dedasi gelbėtoja

Vaiko skriaudikė dedasi gelbėtoja

Už smurtą prieš nei dvejų metukų neturinčią mergaitę nuteista uostamiesčio pedagogė Marytė Vaišvilienė siekia susigrąžinti prarastą reputaciją ir išsaugoti profesiją. Daugiau kaip du dešimtmečius auklėtoja vaikų darželyje dirbanti klaipėdietė tvirtina, kad mažylei per užpakaliuką pliaukštelėjo gelbėdama jos gyvybę.

Prieš metus viename uostamiesčio lopšelyje-darželyje, besigiriančiame darbu vaikų sveikos ir saugios gyvensenos stiprinimo kryptimi, įvykusi skandalinga istorija persikėlė į Klaipėdos apygardos teismą. Į jį kreipėsi šios ikimokyklinio auklėjimo įstaigos auklėtoja M.Vaišvilienė. 61 metų moteris siekia išteisinimo ir žemesnės instancijos teismo nuosprendžio panaikinimo. Klaipėdos miesto apylinkės teismas ilgametę pedagogę pripažino kalta dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui. Už šį nusikaltimą jai skirta 1200 eurų bauda ir draudimas dvejus metus dirbti pedagoginį darbą.

M.Vaišvilienė nuteista už tai, kad trenkė ranka per užpakalį dvejų metų dar neturinčiai mergaitei. Visa tai įvyko minėtame lopšelyje-darželyje, kuriame moteris, kol neįsiteisėjo teismo nuosprendis, ir toliau dirba.

Kraujosruvas ant dukros kūno pastebėjo mama. Ji įtarė, kad auklėtoja verkiančius vaikus drausmina smurtaudama, ir kreipėsi į medikus bei teismo medicinos ekspertus. Ir pati M.Vaišvilienė jai prisipažino trenkusi mergaitei. Po šio įvykio mažametė pradėjo eiti į kitą darželį.

Nuteista pedagogė tvirtina, kad mažylės nemušė, o per užpakalį pliaukštelėjo tik norėdama jai padėti. Neva prieš pietų miegą ant naktipuodžio pasodintą jautrią mergaitę ištiko priepuolis - susinervinusi ji nustojo kvėpuoti, sustingo ir ėmė mėlti.

„Atsisukusi pamačiau, kad nuo puoduko atsistojęs vaikas nekvėpuoja, oda apie burnytę mėlsta. Negalvodama ir neturėdama jokių minčių pasielgiau automatiškai. Pliaukštelėjus mergaitė įkvėpė ir pravirko. Pirmiausiai apsidžiaugiau, kad tai ne epilepsijos priepuolis. O paskui išsigandau dėl to, ką padariau. Todėl ir vaiką pasiimti atėjusiai mamai viską sąžiningai papasakojau“, - vakar teisme aiškino M.Vaišvilienė.

Auklėtojos žodžiai apie menamus dukros sveikatos sutrikimus nustebino mamą. Ji teigia, kad jų nebuvo nei iki įvykio, nei po jo. Ar tikrai mažametę darželyje galėjo ištikti priepuolis (mėlynasis respiracinis efektas), kaip tvirtina M.Vaišvilienė, teisme pasakys į jį iškviesti medikai.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder