Vaikų globos namuose - narkotikai

Vaikų globos namuose - narkotikai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė du ikiteisminius tyrimus dėl kanapių ir jų dalių platinimo bei sulaikė su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis susijusį šių narkotikų platintoją.

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje įtarimai dėl kvaišalų platinimo pareikšti buvusiam globos namų auklėtiniui. Įtariama, kad būtent vaikų globos namuose, taip pat bute Klaipėdoje, Turgaus a., šis klaipėdiškis platino narkotines medžiagas. 2013 m. rugsėjo mėn. globos namų teritorijoje aptikti 24 lankstinukai su kanapėmis. Įtariamojo kratos metu policijos pareigūnai aptiko dar 15 kvaišalų dozių. Įtariamajam paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Kito ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad aštuoniolikmetis platino narkotikus savo bendraamžiams ir pilnametystės nesulaukusiems asmenims. Pas įtariamąjį aptikta kanapių ir jų dalių. Jis buvo suimtas, vėliau įtariamajam paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas nuolat registruotis policijos įstaigoje.

2014 m. gegužės mėn. pabaigoje Gargžduose policijos pareigūnai sustabdė automobilį, kuriuo iš uostamiesčio važiavo 1991 m. gimęs Klaipėdos rajono gyventojas ir jo 1994 metais gimusi draugė. Asmens apžiūros metu pas merginą aptikta kanapių.

Įtariama, kad gargždiškiams narkotikus pardavė trys Klaipėdos miesto gyventojai, kurie patys juos įsigijo pas su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis siejamą vaikiną. Beje, šis klaipėdiškis 2013 m. gruodžio mėn. pripažintas kaltu dėl sveikatos sutrikdymo ir vagystės, jam paskirti 3 metai laisvės atėmimo.

Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai gavo duomenų, kad nuteistasis ne tik platino narkotikus, bet ir ketino išvykti iš Lietuvos bei slapstytis užsienyje. Jis buvo sulaikytas ir pasiųstas atlikti paskirtos bausmės. Be to, jam pareikšti įtarimai dėl kanapių ir jų dalių platinimo.

Prokuroro sprendimu apribotos įtariamųjų nuosavybės teisės į kratos metu aptiktus grynuosius pinigus.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 12 metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder