Vaistų pardavėjams - švelnesnės bausmės

Vaistų pardavėjams - švelnesnės bausmės

75 metų pensininkė, pardavinėjusi sau skirtus vaistus narkomanams, kartu su nusikaltimo dalyviais sulaukė teismo malonės. Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė sušvelninti Klaipėdos apygardos teismo skirtas bausmes - beveik visi nusikaltimo dalyviai liko laisvėje.

Prieš kelerius metus pareigūnai atskleidė unikalų nusikaltimą - dabar jau 75 metų ligota klaipėdietė narkomanams pardavinėjo sau ar jos artimiesiems skirtus psichotropinius vaistus.

Iš Azerbaidžano kilusi Lidija Bacevičius į nusikalstamą schemą įtraukė ir Taikos prospekte veikiančios vaistinės "Pavasaris" darbuotojas, kurios itin griežtai apskaitomus vaistus senjorei parduodavo be privalomo recepto.

Maža to, patys narkomanai buvo įsitraukę į narkotinių savybių turinčių vaistų tiekimą - jie stebėdavo vaistinę ir laukdavo, kada pradės dirbti "geroji" vaistininkė Daiva Rudzinskienė. Kaip tik minėtos moters darbo metu į vaistinę užsukdavo ir L. Bacevičius.

Apie nelegalią pensininkės veiklą žinojo daugelis jos kaimynų, tad 2009 metais pareigūnai sulaikė garbaus amžiaus moterį, kuri dar bandė paslėpti nusikaltimo įrodymus - vaistus išbarstė laiptinėje.

Įtarta, kad sulaikymo dieną moteris už 80 litų pirko tris pakuotes klonazepamo ir 50 ampulių relaniumo. Jai buvo pareikštas įtarimas, kad vaistus ji pirko ne sau ir dar be recepto.

Be visa to, pareigūnai, atlikę kratą moters bute, po sūnaus Ričardo lovos čiužiniu aptiko beveik 3 gramus heroino, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, buvo parduodamas nuo narkotikų priklausomam Jonui Vanagui.

Pradėjus aiškintis, kurioje vaistinėje pensininkė įsigijo gausybę psichotropinių vaistų, 2011 m. vasarą pareigūnai užgriuvo "Pavasario" vaistinę, kur ir paaiškėjo, kad vaistus be receptų parduodavo D. Rudzinskienė.

Kaltinimų susilaukė ir pati vaistinė bei jos vadovė Violeta Juzokienė, pareigūnų teigimu, pažeidusi psichotropinių preparatų laikymo reglamentą bei nekontroliavusi juos parduodavusių vaistininkių. Nors kaltinimas vaistinei buvo atmestas, savininkė susilaukė beveik 4 tūkst. litų siekiančios baudos.

Už nusikaltimus garbaus amžiaus L. Bacevičius buvo nubausta 8 metų, o jos sūnus, iki tol 8 kartus teistas R. Bacevičius - 9 metų laisvės atėmimo bausmėmis. Kiek švelnesnių bausmių sulaukė iš R. Bacevičiaus narkotikus pirkęs J. Vanagas - jis nuteistas 2 metams nelaisvės. Tokios pat bausmės susilaukė ir vaistus be receptų pardavinėjusi vaistininkė D. Rudzinskienė.

Nubaustieji su tokiu nuosprendžiu nesutiko, tad bylą dar kartą nagrinėjo Lietuvos apeliacinis teismas. Atrodo, kad klaipėdiečių skirta bausmė vilniečiams pasirodė per griežta - daugeliui kaltinamųjų kaltinimai buvo perkvalifikuoti, o bausmės buvo sušvelnintos.

L. Bacevičius skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė ją atidedant. Realiai "sėdėti" teks narkotikus pardavinėjusiam moters sūnui Ričardui - jam skirta 5 metų laisvės atėmimo bausmė ją atliekant pataisos namuose.

Vaistininkės D. Rudzinskienės bausmė taip pat sušvelninta - nors liko galioti skirti 2 metai laisvės atėmimo, bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams.

Narkotikus pirkęs J. Vanagas dienas irgi galės leisti laisvėje - likusi galioti 2 metų įkalinimo bausmė atidėta 2 metams. Be to, jam uždrausta vartoti psichiką veikiančius vaistus, jei tai nesusiję su gydymu.

Vaistinės savininkei V. Juzokienei taip pat sumažinta bausmė - ji turės sumokėti 564 eurų baudą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder