Vilniuje išlaisvintas pagrobtas norvegas

Vilniuje išlaisvintas pagrobtas norvegas

Lietuvos, Norvegijos ir Švedijos pareigūnų pastangomis išlaisvintas Lietuvoje pagrobtas Norvegijos pilietis. Operacijos metu Lietuvoje sulaikyti trys lietuviai ir vienas norvegas, Švedijoje - du norvegai. Sulaikytieji įtariami neteisėtu laisvės atėmimu ir turto prievartavimu.

Pasak policijos pareigūnų, išlaisvinimo operacija truko vieną dieną - spalio 3 d. vidurdienį gauta informacija apie pagrobtą asmenį, o vakare specialiųjų operacijų rinktinė "Aras" išlaisvino kalinamą norvegą.

Policijos duomenimis, nusikaltimo organizatorius norvegas savo tautietį į Lietuvą atviliojo apsimetęs verslo partneriu. Nieko neįtariantis asmuo atvyko į patalpas Vilniuje, kuriose ir buvo kalinamas. Pagrobėjai iš Norvegijoje esančio asmens už įkaito išlaisvinimą reikalavo pinigų sumos, prokurorų teigimu, viršijančios 100 tūkst. litų. Išpirka turėjo būti pervesta į Švediją, kur ją būtų atsiėmę taip pat jau sulaikyti kiti nusikaltimo bendrininkai norvegai.

Pagrobimą organizavo jau nuo 2003 m. Lietuvos policijai žinomas Norvegijos karalystės pilietis, praeityje už narkotikų prekybą nuteistas 13 metų laisvės atėmimo bausme. Įtariama, kad Lietuvoje šis asmuo yra padaręs ir daugiau nusikaltimų.

Sulaikytieji lietuviai laisvės atėmimo bausmėmis bausti ne kartą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder