Vokiečių aviganis Samo sulaikė dar vieną nelegalą

Vokiečių aviganis Samo sulaikė dar vieną nelegalą

Vokiečių aviganis Samo, daugsyk pasižymėjęs susekant sienos pažeidėjus, pirmadienį sulaikė dar vieną nelegalą gruziną. Neteisėtai į Lietuvą patekusį užsienietį keturkojis pasieniečių pagalbininkas pėdsakais sekė 3 kilometrus.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai ties Vilniaus rajono Tvankiškių kaimu aptiko dviejų asmenų pėdsakus.

VSAT patruliai patikrino šios miškingos vietovės prieigas ir maždaug už 300 metrų sulaikė vyrą. Jis neturėjo dokumentų ir prisistatė 37-erių Gruzijos piliečiu.

Antro pažeidėjo paieškai buvo iškviestas Lavoriškių užkardos kinologas su vokiečių aviganiu Samo.

Keturkojis iškart suuodė galimo pažeidėjo pėdsakus ir jais mišku bei pievomis pradėjo vesti pasieniečius. Taip Samo sekė apie 3 kilometrus, kol prisivijo pamiške einantį vyrą. Išvydęs šuns vedamus pasieniečius jis iš pradžių norėjo sprukti, tačiau pamatęs sparčiai artėjantį ir garsiai lojantį Samo nelegalas apsigalvojo.

Tarnybinis šuo pasaugojo vyrą, kol atbėgę pasieniečiai jį sulaikė.

Pažeidėjas irgi neturėjo dokumentų ir prisistatė 40-mečiu Gruzijos piliečiu.

Abu sulaikytuosius VSAT pareigūnai uždarė į areštinę, o dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Iš viso pasieniečiai šiemet sulaikė 65 nelegalus iš Gruzijos.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder