Vokiečių aviganis sienos pažeidėją sekė 4 kilometrus

Vokiečių aviganis sienos pažeidėją sekė 4 kilometrus

Savaitgalį pasienyje su Baltarusija sulaikyti du sienos pažeidėjai. Vieno jų pėdsakais tarnybinis vokiečių aviganis Samo Vilniaus rajono mišku sekė net 4 kilometrus.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lavoriškių užkardos patruliai Vilniaus rajone aptiko galimo sienos su Baltarusija pažeidimo požymius - ant kontrolinės juostos buvo užšluoti žmogaus palikti pėdsakai. Pareigūnai įtarė, kad pažeidėjas atėjo iš Baltarusijos.

Paieškai buvo pasitelktas septynerių metų vokiečių aviganis Samo. Jam duota komanda sekti pėdsakais. Samo juos užuodė ir pasieniečius sparčiai pradėjo vesti šiose vietose augančiu mišku.

Už 4 kilometrų ties Vilniaus rajono Dekaniškių kaimu buvo užkluptas vyras. Samo savo elgesiu davė suprasti, kad tai šio vyro pėdsakais jis sekė nuo sienos linijos. Pareigūnai sulaikė šį 45-erių Vilniaus rajono gyventoją. Jis teisinosi sieną su Baltarusija pažeidęs grybaudamas.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Po apklausos sekmadienį įtariamas pažeidėjas paleistas. Jam įteiktas šaukimas pirmadienį vėl atvykti į Vilniaus rinktinę.

Dar vieną įtariamą sienos pažeidėją, Rusijos pilietį, šeštadienį sulaikė Padvarionių užkardos pasieniečiai. Netoli prie sienos su Baltarusija esančio Medininkų kaimo jiems įkliuvo įtartinas vyras.

Sulaikytasis turėjo 50-mečio Rusijos piliečio pasą, kuriame nebuvo nei vizos, nei sienos kirtimo spaudų. Įtariama, kad šis užsienietis nelegaliai pateko į Lietuvą iš Baltarusijos.

Ir šiuo atveju dėl neteisėto sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytasis uždarytas į areštinę.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder