Žemėtvarkininkas nuteistas už piktnaudžiavimą tarnyba

Žemėtvarkininkas nuteistas už piktnaudžiavimą tarnyba

Antradienį Šilutės rajono apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir nuteisė uždarosios akcinės bendrovės direktorių, skirdamas jam už šią nusikalstamą veiką 180 MGL dydžio(23 400 litų) baudą.

Individualios įmonės, teikusios viešąsias paslaugas žemės reformos projektų rengimo srityje, savininkas 42 m. A. G., pagal pareigas prilygintas valstybės tarnautojui, buvo kaltinamas tuo, kad pagal laimėtą konkursą vykdydamas Rusnėje esančios valstybinės žemės sklypų nuomos projektus, tyčia suklaidino pirmumo teisę nuomotis valstybinę žemę turinčius šešis pretendentus. Jis 2007 m. spalio mėn. Rusnės seniūnijos pastate melagingai žmonėms nurodė, kad laisvos valstybinės žemės rinktis nuomai nebėra, nors iš tikrųjų tuo metu tokių sklypų dar buvo ir jie buvo išnuomoti ne pirmumo teisę turėjusiems piliečiams, o vienai uždarai akcinei bendrovei – juridiniam asmeniui.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Jevgenij Michailovskij savo baigiamojoje kalboje teismo prašė kaltinamąjį nuteisti teisės dirbti žemėtvarkos srityje, teikiant viešąsias paslaugas, atėmimu trejiems metams.

„Nors teismas taikė kitą, nei prašė prokuroras, bausmės rūšį, t. y., piniginę baudą, paskirdamas baudos dydį viršijantį vidurkį, teismo nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas, nes juo pasiekta įstatyme numatyta bausmės paskirtis – nubaustas nusikalstamą veiką padaręs asmuo, taip užtikrinant teisingumo principo įgyvendinimą“, – sakė Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Jevgenij Michailovskij.

Teismo nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder