Žmogžudį ilgam pasiuntė į belangę

Žmogžudį ilgam pasiuntė į belangę

Sugyventinę mirtinai sumušęs plungiškis Adomas Vaitkus bausmės neišvengė. Nors kaltinamojo gynėjo prašymas skirti psichiatrinę ekspertizę buvo patenkintas, ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas vyrą pripažino pakaltinamu ir dešimčiai metų pasiuntė jį į belangę.

2015 metų pabaigoje Plungės rajone, Žvirblaičių kaime, alkoholį vartojęs nuteistasis konflikto metu keletą kartų trenkė sugyventinei Anicetai Zabulienei. Ant grindų krisdama moteris trenkėsi į spintą. Medikams išgelbėti jos gyvybės nepavyko.

Po sugyventinės mirties A. Vaitkus savo kaltę neigė ir teigė, kad jam "su galva negerai". Dėl to praėjusiais metais buvo atlikta psichiatrinė ekspertizė, po kurios specialistams nekilo abejonių, kad moters gyvybė užgeso nuo vyriškio smūgių.

Teismui buvo žinoma, jog A. Vaitkus A. Zabulienės namuose gyveno apie dvejus metus. Anot kaimynų, porelė mėgdavo išgerti. Tiems patiems kaimynams moteris buvo prasitarusi, jog vos aštuonias klases baigęs sugyventinis ją muša. Tiesa, niekas mėlynių bent ant jos veido nematė.

Žinoma ir tai, jog nuo sugyventinių smūgių mirusi nesirūpino savo dukterimis: viena užaugo vaikų globos namuose, kita - pas močiutę.

Teismas atsižvelgė, kad vyriškis jau yra perkopęs 50-metį ir turi sveikatos sutrikimų, mat jis yra neįgalus. Dėl to jis gaudavo invalidumo pensiją.

A. Vaitkui ne tik teks 10 metų praleisti pataisos namuose, bet ir atlyginti turtinę 563 eurų bei neturtinę 10 tūkst. eurų žalą mirusiosios dukteriai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder