Žvejyba ant ledo baigėsi tragiškai

Žvejyba ant ledo baigėsi tragiškai

Ankstų ketvirtadienio rytą Kuršių mariose nuskendo ant ledo žvejojęs vyras, praėjusią naktį pagalbos prireikė dar vienam žmogui, tačiau jam pavyko išsigelbėti.

Pirmojo pagalbos šauksmo Karinių jūrų pajėgų (KJP) Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) bendruoju pagalbos telefonu 112 sulaukė apie 3 val. nakties. Ant ledo ties kelio Klaipėda-Nida 16 kilometru žvejojantis vyras pranešė, jog negali išeiti į krantą dėl properšos. Į pagalbą nelaimės ištiktąjam JGKC ketino siusti Valstybės sienos apsaugos tarnybos laivą, tačiau VSAT atstovai pranešė, kad dėl Kuršių mariose esančių ledų sangrūdų nuvykti į įvykio vietą nėra techninių galimybių.

4.15 val. tas pats pilietis informavo, jog į krantą išėjo savarankiškai, jam medicininės pagalbos nereikia.

Apie 7 val. JGKC gavo informaciją iš neprisistačiusio asmens, kad jis pranešė policijai apie Kuršių mariose ties kelio 14 kilometru nuskendusį pilietį ir laukia policijos.

Du kiti kartu buvę ir įlūžę žvejai sugebėjo išsiropšti ant ledo ir išsigelbėti.

Į nurodytą įvykio vietą nuvykęs policijos ekipažas rado krantą pasiekusius ir automobilyje sėdinčius du permirkusius vyrus. O poledinė žūklė tragiškai pasibaigė 52-ejų metų Šakių rajono gyventojui R. B. , kuris žvejoti atvyko su dar dviem kraštiečiais. Paskendusį žveją šiandien vidurdienį ištraukė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai.

Beje, praėjusią naktį pagalbos prašė dar keletas poledinės žūklės mėgėjų. Tačiau jiems patiems savarankiškai teko ieškoti kelio tarp pavojingų properšų, nes dėl Kuršių mariose esančių ledo sangrūdų nuvykti į nelaimės vietas Valstybės sienos apsaugos tarnybos laivui ant oro pagalvių nebuvo techninių galimybių.

Nuskendęs žvejys – šiemet pirmasis Kuršių mariose. Tačiau pareigūnai jaudinasi, kad tai gali būti ne paskutinis, nes prie marių suvažiavusios minios žvejų nepaiso įspėjimų apie gresiantį pavojų.

JGKC įspėja gyventojus, kad Kuršių marių ledas darosi nestabilus, tad, siekiant išvengti galimų nelaimių, gyventojų prašoma nelipti ant jo ir įspėti to nedaryti aplinkinius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder