Į kino klubo ekranus sugrįžta vokiškas kinas

Į kino klubo ekranus sugrįžta vokiškas kinas

Į kino klubo ekranus sugrįžta vokiškas kinas. Spalio 19 d. 19 val. klube svečiuosis kino kritikė Auksė Kancerevičiūtė, kuri pristatys Christian Petzold filmą „Barbara“ (2012 m.).

1980-ieji, Vokietijos Demokratinė Respublika. Gydytoja Barbara pateikia prašymą išvykti iš šalies. Už tai ji nubaudžiama – ištremiama į atokią provinciją. Moteris nepasiduoda: Vakaruose gyvenantis sužadėtinis kruopščiai planuoja jos pabėgimą Baltijos jūra. Barbara nesidžiaugia nauju butu, miestelį supančia gamta ir darbu vietinėje ligoninėje. Ji atsakingai eina chirurgės pareigas, bet su kolegomis nesibičiuliauja. Moteris tiesiog laukia. Negana to, ją nuolat seka saugumiečiai. Tačiau kai vadovas Andrė pradeda rodyti dėmesį ir palankumą, Barbaros pasitikėjimas savimi ir pabėgimo planais ima blėsti. Juk tokiais laikais bet kuris gali būti saugumo užverbuotas šnipas ir elgtis nenuoširdžiai. Lemtinga pabėgimo diena vis artėja...

„Pastarųjų metų filmuose Rytų Vokietija dažniausiai vaizduojama labai blyškiai. Jokių spalvų, jokio vėjo, tik išvargusių veidų pilkuma. Nenorėjome filmuoti pavergtos tautos portreto, o tada supriešinti jį su meile – nekalta, tyra ir išvaduojančia jėga. Vengėme simbolizmo, nes simbolius dekodavus dažniausiai lieka tik tai, ką ir taip jau žinojome. Filme stengėmės užčiuopti tą tarp žmonių esančią ypatingą erdvę, kurioje susikaupia viskas, kas paverčia juos nepatikliais, viskas, kuo jie tiki, ką atmeta ar priima“, – sako filmo režisierius Christianas Petzoldas.

Filmas, Klaipėdos miesto savivaldybės dalinai finansuojamo projekto „Kino klubas 8 1/2“ dalis. Renginys skirtas pagerinti Klaipėdos miesto kultūrinį gyvenimą, praplečiant kultūrinę veiklą edukaciniais kino renginiais ir supažindinti Klaipėdos visuomenę ir ne tik su įvairių Europos šalių kultūra.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder