Išdalinti prestižiniai "Oskarų" apdovanojimai

Išdalinti prestižiniai "Oskarų" apdovanojimai

Holivude įvyko 88-oji "Oskarų" teikimo ceremonija, skelbia BBC.

Geriausio filmo kategorijoje statulėlę iškovojo filmas "Sensacija" (Spotlight), šį prizą taip pat pretendavo gauti filmai "Šnipų tiltas" (Bridge of Spies), "Bruklinas" (Brookyn), "Pašėlęs Maksas: įtūžio kelias" (Mad Max: Fury Road), "Kambarys" (Room), "Didžioji skola" (The Big Short), "Marsietis" (The Martian) ir "Hju Glaso legenda". "Sensacija" buvo apdovanota ir geriausio originalaus scenarijaus kategorijoje.

Geriausiu aktoriumi buvo pripažintas Leonardas Dikaprijas (Leonardo DiCaprio), atlikęs vaidmenį "Hju Glaso legenda" (The Revenant). Dėl statulėlės L. Dikaprijas varžėsi su kitais aktoriais: Brajenu Kranstonu (Bryan Cranston) už "Ponas Trumbo" (Trumbo), Edžiu Redmeinu (Eddie Redmayne) "Danų mergina" (The Danish girl), Metu Deimonu (Matt Damon) "Marsietis" (The Martian) ir Michaeliu Fasbenderiu (Michael Fassbender) "Steve Jobs" (Steve Jobs).

Geriausios aktorės vardą pelnė Bri Larson (Brie Larson) už vaidmenį "Kambarys" (The Room), šioje kategorijoje taip pat buvo nominuotos: Keitė Blanšet (Cate Blanchett) "Kerol" (Cerol), Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence) "Džoja" (Joy), Šarlotė Rempling (Charlotte Rampling) "45 metai" (45 years) ir Surša Ronan (Saoirse Ronan) "Bruklinas" (Brookyn).

Antraplanių aktorių kategorijose geriausiai pasirodžiusiais pripažinti Alisija Vilakander (Alicia Vikander) už vaidmenį filme "Danų mergina" (The Danish girl) ir Markas Railansas (Mark Rylance) už pasirodymą juostoje "Šnipų tiltas" (Bridge of Spies).

Apdovanojimuose triumfavo ir filmas "Pašėlęs Maksas: įtūžio kelias". Jis buvo įvertintas geriausio grimo, produkcijos dizaino, montažo, kostiumų dizaino, garso montažo bei specialiųjų garso efektų kategorijose. Geriausiu animaciniu pilnametražiu filmu pripažintas "Išvirkščias pasaulis" (Inside Out), o apdovanojimą už geriausią užsienio filmą gavo vengrų kūrinys "Saliaus sūnus" (Son of Soul).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder