Kino klube "8 ½"  Ketvirtadienį siautės danų nusikaltėliai!

Kino klube "8 ½" Ketvirtadienį siautės danų nusikaltėliai!

Kino klubas „8 ½“ šį ketvirtadienį, rugsėjo 24 d., 19 val., visus mylinčius kiną kviečia pažvelgti į jauno žmogaus problemišką pasaulį. Danų režisieriaus Michaelio Noeris drama „Rajonas“ (Northwest, 2014 m.) gilinsis į jaunųjų nusikaltėlių pasaulėžiūrą bei gyvenimą.

„Tiek daug kalbame apie jaunus nusikaltėlius, bet iš tiesų beveik nieko apie juos nežinome. Kaip įvyksta pirmoji vagystė, kaip prieinama iki žmogžudystės ir ilgų metų kalėjime? Kaip jaunuoliams pavyksta išgyventi gatvėse? Kas vyksta jų širdyse?“ – klausia režisierius Michaelis Noeris.

Kasperas yra iš rajono. Visi jo draugai – reketininkai, narkotikų prekeiviai ir suteneriai. Kasperas žino, kad jis geriausias vagis visame rajone, bet už boso Džiamalo mokamus pinigus vaikinas negali net padoriai prisigerti. Vieną dieną grėsmingai atrodantis Bjornas pasiūlo Kasperui gerokai apvalesnę sumą. Tačiau Džiamalas nė neketina perleisti savo geriausio darbuotojo kitai gaujai, tad Kasperas atsiduria kruvino karo centre. Rajone nėra kompromisų: arba nužudai tu, arba nužudo tave.

Filmas dalyvavo Gateborgo tarptautinio kino festivalio konkursinėje programoje, kuriame gavo FIPRESCI apdovanojimą. Taip pat Roterdamo tarptautinio kino festivalyje nominuotas „Didžiojo ekrano“ apdovanojimu .

Filmą kino klube „8 ½“ pristatys žinomas ne tik Klaipėdojepsichologas, Socialinių mokslų kolegijos dėstytojas Julijus Brazauskas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder