Režisierius Spaikas Li ir aktorė Džada Pinket Smit boikotuos "Oskarų" ceremoniją

Režisierius Spaikas Li ir aktorė Džada Pinket Smit boikotuos "Oskarų" ceremoniją

Amerikiečių Kino meno akademijos prezidentė Šeril Bun Aizeks (Cheryl Boone Isaacs) teigė esanti nusivylusi, kad šiemet tarp pretendentų gauti "Oskaro" statulėlę vėl atsidūrė tik baltaodžiai aktoriai. Pasak vadovės, kuri taip pat yra afroamerikietė, tai atspindi kino akademijos, kuriai reikia reformų, padėtį, skelbia BBC.

"Ateinančiomis savaitėmis peržiūrėsime savo narių priėmimo politiką, kad įneštume į ją naujovių, kurių mums taip reikia", - naujienų agentūrai "Reuters" teigė Kino meno akademijos prezidentė.

Praėjusią savaitę paskelbtos "Oskarų" nominacijos itin papiktino juodaodžius aktorius. Dauguma jų ragino žmones boikotuoti apdovanojimus. Socialiniame tinkle "Twitter" išplito solidarumo akcija su žyme #OscarSoWhite (Oskaras toks baltas).

Prestižiniai "Oskarai" sulaukia tokios kritikos jau ne pirmus metus - pernai juodaodžių aktorių taip pat nebuvo tarp pretendentų gauti "Oskarą". Tiesa, šiemet boikotui pritarė žymūs kino aktoriai. Pirmadienį prie ceremonijos boikotavimo akcijos prisijungė režisierius Spaikas Li (Spike Lee) ir aktoriaus Vilo Smito (Will Smith) žmona Džada Pinket Smit (Jada Pinkett Smith).

Kino meno akademijos darbu nepatenkinti kino mėgėjai nusivylę, kad į geriausių metų filmų sąrašą šiemet neįtraukta juosta "Gatvės balsas" (Straight Outta Compton), pasakojanti apie hiphopo grupę "N.W.A", o geriausio aktoriaus kategorijoje nėra V. Smito, atlikusio vaidmenį filme "Sukrėtimas" (Concussion).

Prestižinės "Oskarų" statulėlės bus įteiktos per ceremoniją vasario 28-ąją Holivudo kino teatre "Dolby". Tikimasi, kad daugiausia apdovanojimų susižers režisieriaus Alechandro Gonsaleso Inaritu (Alejandro Gonzalez Inarritu) darbas "Hju Glaso legenda" (Revenant), kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Leonardas Dikaprijas (Leonardo DiCaprio).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder