Sprendimas leisti filmą "Interviu" pasižiūrėti internetu padidino "Sony" pelną 15 mln. dolerių

Sprendimas leisti filmą "Interviu" pasižiūrėti internetu padidino "Sony" pelną 15 mln. dolerių

Dėl programišių atakų ir Pchenjano grasinimų, kaip skelbta, buvo atšaukta Holivude turėjusi vykti satyrinės komedijos "Interviu" (Interview) premjera. Tačiau praėjusią savaitę "Sony" paskelbė, kad už 5,99 dolerio skandalingąjį filmą bus galima pasižiūrėti per "Google Play", "Youtube Movies", "Xbox Video" ir "Sony" tinklalapyje seetheinterview.com, taip pat jį bus galima nusipirkti už 14,99 dolerio.

Taip šis filmas tapo populiariausiu "Sony Pictures" filmu internete per pirmąsias dienas po oficialaus jo pristatymo. Per keturias dienas filmas, parodytas JAV ir Kanadoje per "YouTube", "Play", "Xbox Video" ir specialiai sukurtame tinklapyje, buvo įsigytas ar išsinuomotas internetu per 2 mln. kartų. "Sony Pictures" per šias dienas uždirbo 15 mln. dolerių, informuoja BBC.

Iš pradžių planuota, kad kontroversiškoji komedija bus parodyta gruodžio 25 dieną 3 tūkst. kino teatrų. Praėjusį antradienį "Sony Pictures" pranešė, kad per Kalėdas rodys "Interviu" tik atrinktuose kino teatruose. Filme pasakojama apie sąmokslą nužudyti Šiaurės Korėjos lyderį Kim Čen Uną (Kim Jong Un).

Programišiai dėl kino juostos "Interviu" pagrasino JAV, esą jei šalies kino teatrai rodys šį filmą, prieš juos gali būti surengti išpuoliai. JAV savo ruožtu kaltina Šiaurės Korėją dėl programišių atakos prieš "Sony Pictures", sukūrusią kino juostą "Interviu" apie išgalvotą sąmokslą prieš Šiaurės Korėjos lyderį.

Kaip manoma, Šiaurės Korėjos įsilaužėliai įsibrovė į "Sony" serverius, paviešino kompromituojančius laiškus, darbuotojų algas, kitą informaciją. Šiaurės Korėja kaltinimus atmetė.

Daugelis JAV kino teatrų iš pradžių atsisakė rodyti kino juostą po įsilaužėlių grasinimų pakartoti rugsėjo 11-ąją, bet vėliau vis dėlto buvo leista rodyti "Interviu" kai kuriuose kino teatruose.

Filme pasakojama išgalvota istorija apie CŽV sąmokslą nužudyti Šiaurės Korėjos lyderį. Juosta papiktino šią uždarą valstybę.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder