Tarp didžiausių metų švenčių - kino gimtadienis

Tarp didžiausių metų švenčių - kino gimtadienis

Jau kelis metus gyvuojantis kino klubas „8.1/2“ ne tik sėkmingai užpildo nekomercinio kino nišą Klaipėdoje, vykdo edukacinę veiklą, plėtoja klubinę kaip socialiai ir bendruomeniškai svarbią veiklos formą, bet ir ugdo kiek primirštą kino lankymo ir jo renginių kultūrą, Tuo tikslu daugiau nei 300 narių turintis klubas ir šį projektą kuruojanti viešoji įmonė „Medijų uostas“ , kuriuos pagrindas - miesto akademinis ir ką tik aukštąsias mokyklas palikęs jaunimas, organizuoja filmų peržiūras su žymiais kino kūrėjais, žinomais visuomenės veikėjais, kino festivalius ir renginius .Vienas tokių- jau antrus metus organizuojama kino gimtadienio šventė.

Gruodžio 28 d., kuomet prieš 121 metus Paržiaus Grand cafe ir įvyko pirmas kino seansas, klubas sukvietė gausų ratą ne tik klubo narių, bet ir visus miesto kino gerbėjus.

Kino klubo "8.1/2" nuotr.

Klaipėdos kultūros fabriko-renginio partnerių- 1 aukšto foje, grojant muzikinėms melodijoms iš žymiausių kino klasikos filmų, svečiai buvo pasitikti gardžia kava, raudonu kilimu, fotosesija. Šventiniai nuotaikai nusikėlus į kino salę, pagal jau susiklosčiusią tardiciją buvo apdovanotas kino klube „8.1/2“ rodytas ir žiūrovų internetiniu tinklu išrinktas „Geriausias 2016 m. filmas“- Bernardo Bertolucci filmas “Svajotojai/ The Dreamers”, už kurį klubas dėkoja Italų kultūros institutui. Kaip ir praeitais metais kino klubo organizatoriai padėką ir šventines dovanas įteikė vienai iš ištikimiausių ir aktyviausių kino klubo “8 ½” narių Irenai Kupienei. Po to, renginio svečius laukė naujausias JAV filmas apie kino virtuvę „Ponas Trumbo“, kuris, daugelio vakaro žiūrovų nuomone, buvo vienas geriausių kada nors matytų filmų.

Filmo įspūdžių ir susižavėjimo kupini svečiai po jo paržiūros buvo kviečiami į klubą “Raketa”, kur klubo vadovo K.Meškio buvo apdovanoti jo aktyviausi oragnizatoriai, savanoriai. Čia svečius pasitiko ne tik kino gimtadieniui skirtas furšetinis stalas bet ir muzikinė programa, kurią pradėjo aktyvi klubo savanorė Inesa Viršilaitė , o vakarą tesė kviestiniai svečiai – žinomas klaipėdietis džiazo pianistas Marijus Kučikas bei charizmatiškoji dainininkė Reda Striškaitė.

Atsisveikindami svečiai ne tik dėkojo renginio organizatoriams, bet ir įteikė jiems simbolines gimtadienio dovanas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder