Vilas Smitas nedalyvaus "Oskarų" ceremonijoje

Vilas Smitas nedalyvaus "Oskarų" ceremonijoje

Aktorius Vilas Smitas (Will Smith) prisijungs prie žmonos Džados Pinket Smit (Jada Pinkett Smith) ir taip pat nedalyvaus "Oskarų" teikimo ceremonijoje, skelbia BBC.

"Vyrai juodais drabužiais" (The Men in Black) žvaigždė, kaip ir kelios kitos garsenybės, protestuoja prieš tai, kad jau antrus metus iš eilės "Oskaro" statulėlės gauti pretenduoja vien baltaodžiai.

Augant nepasitenkinimų bangai, komikas Krisas Rokas (Chris Rock) sulaukė raginimų atsisakyti šiais metais jam skirto ceremonijos vedėjo vaidmens.

Prestižiniai "Oskarai" sulaukia tokios kritikos jau ne pirmus metus - pernai juodaodžių aktorių taip pat nebuvo tarp pretendentų gauti "Oskarą". Tiesa, šiemet boikotui pritarė žymūs kino aktoriai. Pirmadienį prie ceremonijos boikotavimo akcijos prisijungė režisierius Spaikas Li (Spike Lee) ir aktoriaus V. Smito žmona Dž. Pinket Smit.

Kino meno akademijos darbu nepatenkinti kino mėgėjai nusivylę, kad į geriausių metų filmų sąrašą šiemet neįtraukta juosta "Gatvės balsas" (Straight Outta Compton), pasakojanti apie hiphopo grupę "N.W.A", o geriausio aktoriaus kategorijoje nėra V. Smito, atlikusio vaidmenį filme "Sukrėtimas" (Concussion).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder