"Afrikos dienų" proga Palangoje - Pap Kan koncertas

"Afrikos dienų" proga Palangoje - Pap Kan koncertas

"Gera muzika gyvai" pristato vieną iš pagrindinių šių metų festivalio "Afrikos dienos" renginių. Specialiai pakviestas "Afrikos dienoms 2011" į Lietuvą pirmą kartą atvyksta vienas garsiausių atlikėjų iš Senegalo Pap Kan su grupe "Pap Kan and Kemaan".

Jis gegužės 21 d. 19 val. koncertuos Palangoje, klube "Ramybė".

Charizmatiškasis Pap Kan yra muzikantas ir poetas, pripažinimo sulaukęs ne tik visoje Afrikoje, bet ir Europoje. Pap Kan yra koncertavęs su "7 seconds" dainos atlikėju, vienu garsiausiu Afrikos muzikantu Youssou N'Douru, bliuzo žvaigžde Andy J. Forestu ir kitais.

Pap Kan dainuoja, groja keliais muzikos instrumentais ir kartu su grupe kuria savitą su Vakarų Afrikos muzikinėmis tradicijomis persipynusią muziką.

Pap Kan gimė 1972 m. Senegale ir jau nuo pat vaikystės paniro į muziką ir teatrą. Atlikėjo kūrybinėje gyvenimo istorijoje muzika nuolat persipina su menu bei poezija - 1991 m. Pap Kan laimi didįjį Louga miesto poezijos prizą. Garsiojo mokytojo Sambou Kouyate padedamas muzikantas ištobulina savo įgūdžius ir savo meninius pasirodymus papildo tradiciniais mistiškosios koros (Vakarų Afrikos styginis instrumentas, turintis 21 stygą), žaismingojo ngonio (instrumentas su 8 stygomis) ir klasikinės gitaros skambesiais. Pap Kan puoselėjamos tradicinės Afrikos muzikinės tradicijos buvo įvertintos tiek jam gyvenant Senegale, tiek vėliau - emigravus į Italiją.

Atlikėjas dalyvauja garsiuose muzikos festivaliuose: Spotlore Ensemble metu buvo pagrindiniu renginio muzikantu (2004 m., Italija), taip pat San Lorenzo (2004 m. Italija), Banlieue Rythme (2007 m. Senegalas), Ethnorock (2009 m. Italija) ir kt.

Daug koncertavęs Europoje ir gimtajame Senegale, Pap Kan 2007 m. pristatė savo kompaktinę plokštelę "Tukki", kurios profesionalumas ir jausmingumas sužavėjo ir tautiečius, ir europiečius.

"Vakarų ekspreso" informacija

PAP KAN šeštadienio vakarą koncertuos Palangos klube "Ramybė".

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder