Į kultūros magistro vardą pretenduoja šeši menininkai

Į kultūros magistro vardą pretenduoja šeši menininkai

Šeši menininkai pretenduoja į Klaipėdos kultūros magistro vardą.

Kaip pranešė Klaipėdos miesto savivaldybė, Klaipėdos rašytojų sąjungos skyrius už pedagoginę ir literatūrinę veiklą, intriguojančias ir nuolat atsinaujinančias meninės raiškos formas teikė rašytojo Rolando Rastausko kandidatūrą.

Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyrius už „išskirtinius nuopelnus Klaipėdai ir visai Lietuvai, puoselėjant nacionalinę dramaturgiją ir lietuviškojo teatro tradicijas“ siūlo teatrologo ir režisieriaus Petro Bielskio kandidatūrą.

Architektų sąjungos Klaipėdos organizacija pasiūlė ne vieną įsimintiną pastatą uostamiestyje suprojektavusį architektą Saulių Manomaitį.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras už indėlį į uostamiesčio muzikinių tradicijų formavimąsi ragina įvertinti dirigentą, chormeisterį ir kompozitorių Vladimirą Konstantinovą.

Už Lietuvos kultūros reprezentavimą Rusijos skaitytojui pasiūlytas rašytojas ir vertėjas Sergėjus Isajevas, išvertęs į rusų kalbą ne vieno lietuvių autoriaus kūrinį.

Už Gliukų teatro veiklą ir alternatyvaus teatro Klaipėdoje sukūrimą pasiūlytas režisierius ir aktorius Benas Šarka.

Kultūros magistrą birželio mėnesį rinks komisija. Jam rugpjūčio 1 dieną per miesto gimtadienį Pilies muziejuje bus įteiktas auksinis žiedas, pagamintas renesansinio žiedo, saugomo šiame muziejuje, pavyzdžiu. Jam pagaminti iš miesto biudžeto skirta 10 tūkst. litų.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder