Impresionistinė Natalijos Grigorjevos "Kūryba kelyje"

Impresionistinė Natalijos Grigorjevos "Kūryba kelyje"

"Natalija Grigorjeva - ne tik realizmo mokyklos atstovė. Ji išsiskiria ypatingu kūrybos braižu, kurį menotyrininkai ir dailės kritikai vadina "rusiškuoju impresionizmu", - Palangoje, "Ramybės" galerijoje, atidarant dailininkės N. Grigorjevos parodą ir pristatant pačią autorę kalbėjo Senosios gimnazijos mokytoja Nijolė Redikienė.

Ši paroda yra projekto "Kūryba judesyje. Nuo Rusijos iki Amerikos. Maskva-Palanga-Paryžius-Liuksemburgas-Mendosinas" dalis. Prieš metus sumanytas projektas startavo birželį Liuksemburge, o dabar jį priima Palanga. Kartu su personaline N. Grigorjevos paroda, kurioje - apie 60 tapybos ir grafikos darbų, čia eksponuojami ir dviejų žymių keramikos meistrių iš Rusijos - Valentinos Kuznecovos ir Tatjanos Loščininos - kūriniai.

"Palanga - mano vaikystės miestas, kuriame beveik kasmet būdavome kartu su mama, - prisipažino dailininkė N. Grigorjeva. - Tad man dabar - dvigubas džiaugsmas. Džiaugiuosi galėdama mano mylimoje Palangoje jos žmonėms pristatyti savo kūrybą. Džiaugiuosi, kad kartu su šia paroda Palangos vardas suskambės ir kitose šalyse, per kurias pradėjo kelionę bendras "Ramybės" ir mūsų galerijos projektas."

Maskvos grafikos ir knygos meno institutą baigusi N. Grigorjeva tobulinosi Paryžiuje, Milane bei JAV. Didelės įtakos jos kūrybai turėjo studijos Prancūzijos ir Italijos didžiuosiuose muziejuose bei galerijose, taip pat pažintis su impresionistų kūryba.

Būtent taip gimė ir jos savita tapybos maniera, jos išskirtinis stilius, kurį kai kurie dailės kritikai bei menotyrininkai vadina "rusiškuoju impresionizmu". Ne veltui vienas iš N. Grigorjevos paveikslų puošia prieš porą metų Maskvoje išleistos knygos "Šiuolaikinės Rusijos dailės rinkos skoniai ir pomėgiai" viršelį.

Per 20 kūrybinės veiklos metų dailininkė jau yra surengusi apie 60 personalinių parodų Rusijoje, Europoje bei JAV, iliustravo daugiau nei 200 knygų, išleistų įvairiose šalyse. Už iliustracijas dailininkė įvertinta premijomis tarptautinėse knygų mugėse. Apie 1 000 N. Grigorjevos tapybos ir grafikos darbų iškeliavo į platųjį pasaulį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder