Konkursą į Valstybinio jaunimo teatro vadovo pareigas laimėjo Audronis Liuga

Konkursą į Valstybinio jaunimo teatro vadovo pareigas laimėjo Audronis Liuga

Kultūros ministerijos paskelbtą konkursą į Valstybinio jaunimo teatro vadovo pareigas laimėjo teatrologas, vadybininkas Audronis Liuga. Iš konkurse dalyvavusių trijų pretendentų A. Liuga surinko daugiausia komisijos balų. Konkurse taip pat dalyvavo Vidas Bareikis ir Ervinas Koršunovas.

Audronis Liuga yra VšĮ Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centro steigėjas ir vadovas, 1999-2012 m. Tarptautinio teatro festivalio „Naujosios dramos akcija" įkūrėjas ir rengėjas, dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

2011-2015 m. Audronis Liuga dirbo Lietuvos nacionalinio dramos teatro meno vadovo pareigose.

Savo pristatyta perspektyvine kūrybinės veiklos programa A. Liuga teigią sieksiąs įgyvendinti modernią Valstybinio jaunimo teatro viziją, siejančią šio teatro tradicijas su šiuolaikinio scenos meno novacijomis, kad Jaunimo teatras per savo kūrybinę ir edukacinę veiklą būtų gyvas, meniškai įvairus ir patrauklus skirtingiems visuomenės sluoksniams, prioritetiškai ugdytų jauno žmogaus kultūrinius poreikius ir pilietiškumą.

A. Liuga 1993 m. baigė Sankt Peterburgo teatro akademiją. 1993-1995 m. dirbo žurnalo „Kinas" redakcijoje, 1994-1997 m. Kultūros ministerijos Kino skyriuje, 1995-1997 m. buvo tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris" programos koordinatorius. 1997 m. įkūrė ir vadovavo Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centrui. Surengė edukacinių programų su garsiais pasaulio teatro ir kino menininkais. 1998-2001 m. žurnalo „Lietuvos teatras" vyr. redaktorius. Nuo 1999 m. kasmet rengia tarptautinį teatro festivalį „Naujosios dramos akcija". Nuo 2001 m. teatro spektaklių pagal šiuolaikinę dramaturgiją prodiuseris ir koprodiuseris. 2001 m. su kitais įkūrė bendrovę „Menų spaustuvė".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder