Mirė režisierius Algimantas Galinis

Mirė režisierius Algimantas Galinis

Eidamas 78-uosius, mirė režisierius, Nacionalinės premijos laureatas, ilgametis Lietuvos televizijos darbuotojas Algimantas Galinis. Lietuvos televizijoje A. Galinis kartu su prof. Alfredu Bumblausku ir prof. Edvardu Gudavičiumi kūrė istorijos laidų ciklą "Būtovės slėpiniai", už kurį 1998 m. buvo apdovanotas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija.

Lietuvos teatro ir televizijos elitas vadina A. Galinį savo mokytoju, nacionalinio radijo ir televizijos darbuotojai jį prisimena kaip iškilų profesionalą, televizijos spektaklių "Rudens vakaras" (1974 m.), "Kelionė į Tilžę" (1975 m.), "Sutkai" (1978 m.) režisierių. Universalių gebėjimų režisierius Lietuvos televizijoje sukūrė dokumentinius filmus "Vilniaus bokštai" (1969 m.), "Mūsų krepšinis" (1992 m.), "Nebaigtas stebuklas" (2001 m., su Lenkijos TV).

A. Galinis režisavo spektaklius didžiuosiuose Lietuvos teatruose, ne vieną dešimtmetį dėstė Lietuvos konservatorijoje, joje pradėjo rengti televizijos režisierius. Kaip pilietis Algimantas Galinis niekuomet nelikdavo nuošalyje, reikšdavo aktyvią visuomeninę poziciją.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder