„Naktigonės 2016" įsibėgėjo

„Naktigonės 2016" įsibėgėjo

Ir vasara įsibėgėjo – džiugina šiltomis saulėtomis dienomis, ilgais maloniais vakarais, o „Naktigonėse 2016“ vasaros penktadieniais buriasi poezijos ir muzikos gerbėjai.

Liepos 1 d. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos Saulės laikrodžio kieme, kavinėje „Pauzė“ skambės „Dainos ir istorijos“. Taip savo kūrybos vakarą pavadino dainų autorius ir atlikėjas Aleksandras Makejevas.

A. Makejevo kūryba neįsivaizduojama be ironijos, aštrumo ir skvarbaus žvilgsnio į gyvenimą – jis dainuoja ir apie meilę, ir apie mirtį, apie žvaigždes ir ašaras, ir apie paskutinį traukinį... Šeimoje muzikų nebuvo, nors senelio pavardė – Čaikovskis, ir tai, pasak A. Makejevo, yra vienintelė šeimos „sąsaja“ su muzika.

Viskas prasidėjo 1990 metais, kai su klasiokais Justiniškėse įkūrė grupę „Šiukšliadėžė“ ir įrašė neoficialų albumą. Vėliau su draugais įkūrė grupę „Moraliniai valkatos“ – įrašė dar tris pogrindinius, pankų muzikos albumus.

Nuo 2001-ųjų, kai pasuko solinės saviraiškos keliu, kūrybiniame A. Makejevo bagaže – devyni albumai: „Išėjęs“ (2001 m.), „Lovesongs“ (2002 m.), „Tėvelis“ (2003 m.), „Tyliai saldžiai“ (2004 m.), „Europos vidury“ (2005 m.), „Aš tavo“ (2006 m.), „Ilgas gyvenimas“ (2007 m.), „Apie meilę, degtinę ir Lietuvą“ (2010 m.). Naujausias albumas „Kur meilė ir gėris“ pasirodė 2014-aisiais.

Aleksandrui Makejevui šie metai ypatingi, mini dvi gražias sukaktis – keturiasdešimtmetį ir kūrybinės veiklos dvidešimtpenkmetį. Trakuose reziduojantis, Galvės ežere meškeriojantis, kavos nemėgstantis, žodžio kišenėje niekada neieškantis dainų kūrėjas ir atlikėjas savo facebook paskyroje būsimą apsilankymą uostamiestyje pakomentavo taip: „Penktadienį teleportacija į Klaipėdą, reikia su jūra pašnekėti ir gražias pamario merginas bei moteris apžiūrėti :)“

A. Makejevo koncerto „Dainos ir istorijos“ pradžia 20 val. Įėjimas tik 1 euras. Kviečiame.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder