Sauliaus Drungos filmui - Maskvos kino festivalio sidabras

Sauliaus Drungos filmui - Maskvos kino festivalio sidabras

Debiutinis režisieriaus Sauliaus Drungos filmas "Anarchija Žirmūnuose" pelnė pagrindinį tarptautinio Maskvos kino festivalio konkursinės programos "Perspektyvos" ("Perspectives") prizą.

Iškilmingos festivalio uždarymo ceremonijos metu, dalyvaujant kino pasaulio įžymybėms, filmo režisieriui ir scenarijaus autoriui S. Drungai buvo įteikta sidabrinė šv. Jurgio statulėlė.

Šv. Jurgio statulėlę nugalėtojui įteikė konkursinės programos "Perspektyvos" žiuri pirmininkas, Serbijos kino kritikas Miroljubas Vučkovičius. Žiuri nariais taip pat buvo režisieriai Aleksandras Kotas (Rusija) ir Ermekas Šinarbajevas (Kazachstanas). Iš viso į programą "Perspektyvos" buvo atrinkti aštuoni filmai iš įvairių šalių.

Įteikiant prizą S. Drungai salėje buvo susirinkusios tokios kino įžymybės kaip aktorės Džeraldina Čaplin (Geraldine Chaplin), Endi Makdauel (Andie MacDowell), Helena Miren (Helen Mirren), režisieriai Verneris Hercogas (Werner Herzog) ir Nikita Michalkovas.

"Maskvos festivalyje filmas tarptautinei publikai ir kino profesionalų komisijai oficialiai buvo pristatytas pirmą kartą. Tačiau, nepaisant to, sukėlė didelę susidomėjimo bangą nuo pat pirmos jo peržiūros. Gautas apdovanojimas yra ypač svarbus ir vertingas mūsų kūrybinei komandai", - teigia filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.

Liepos 2 dieną pasibaigęs tarptautinis 33-iasis Maskvos kino festivalis šįmet sulaukė apie 60 tūkst. žiūrovų. Aukščiausiai A klasei priskiriamo festivalio metu vaidybiniai filmai varžėsi dvejose konkursinėse programose - pagrindinėje ir skirtoje perspektyviems kino kūrėjams.

Kaip jau skelbta, pagrindinį festivalio prizą pelnė 35 metų ispanų režisieriaus Alberto Moraiso filmas "Bangos" ("Las Olas"), o šiame filme pagrindinį vaidmenį sukūręs ispanų aktorius Carlosas Arlvarez-Novoa pripažintas geriausiu vyriško vaidmens atlikėju. Geriausiu režisieriumi paskelbtas Honkongo kūrėjas Vongas Čing Po, filmo "Kerštas. Meilės istorija" autorius. Geriausios aktorės laurai atiteko lenkei Ursulai Grabowskai, sukūrusiai pagrindinį vaidmenį Felikso Falko filme "Joana". Garbingas Konstantino Stanislavskio prizas už aktoriaus meistriškumą įteiktas britų aktorei Helen Mirren.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder