Sekmadienį sparnus išskleis 48-asis "Poezijos pavasaris"

Sekmadienį sparnus išskleis 48-asis "Poezijos pavasaris"

Sekmadienio vakarą Vilniuje, Nacionalinės dailės galerijoje, prasideda 48-asis tarptautinis festivalis "Poezijos pavasaris 2011". Penkiolika dienų truksiantis festivalis šįmet daugiau dėmesio žada skirti ne tik eilėraščių skaitymui ir klausymui, bet ir pokalbiams apie poeziją.

Šių metų "Poezijos pavasario" laureatu paskelbtas 52 metų poetas Eugenijus Ališanka. Jam garbingiausias poetinis apdovanojimas skirtas už Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos išleistą eilėraščių knygą "Jeigu".

Dionizo Poškos premija po mirties skirta poetui Valdemarui Kukului, Salomėjos Nėries apdovanojimas - Gintautui Dabrišiui, Zigmo Gėlės - Ilzei Butkutei. Prizas už poeziją vaikams atiteks Vladui Braziūnui, apdovanojimas už užsienio poezijos vertimą į lietuvių kalbą - Gintarui Patackui, už lietuvių poezijos vertimą į kitas kalbas - Georgijui Jefremovui, už eseistiką - Kornelijui Plateliui, o už literatūrologiją - Daliai Mitaitei. Dar kelių premijų laureatai paaiškės festivalio metu.

Festivalio metu ne tik visoje Lietuvoje, bet ir užsienyje - Airijoje, Šveicarijoje, Lenkijoje, Rusijoje - įvyks 124 renginiai, 35 iš jų - Vilniuje.

Baigiamasis festivalio poezijos vakaras numatomas gegužės 27 dieną Vilniaus universiteto M. K. Sarbievijaus kieme.

Tarp kitų, poezijos šventė gegužės 14 d. rengiama ir Dieveniškių istorinio regioninio parko direkcijos kiemelyje. Renginio metu veiks pavasario gėlių kompozicijų paroda-konkursas.

Pirmadienį Rašytojų sąjungos Baltojoje salėje rengiamos ir almanacho "Poezijos pavasaris" 2012" sutiktuvės bei kompaktinės plokštelės "Poezija ir balsas 2012" pristatymas.

Gegužės 15 d. prie Kazio Borutos namelio Pajiesyje (Kauno r.) rengiama Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos Borutaičių draugijos poezijos šventė-konkursas "Pavasario saulė nušvito meiliai".

Tą pačią dieną Rašytojų klube Vilnuje numatytas poezijos ir muzikos vakaras "Suolelis miške", skirtas Maironio gimimo 150-osioms metinėms.

Gegužės 17 d. "Poezijos pavasaris" viešės poeto Albino Žukausko tėviškėje Bubeliuose, Lenkijoje. Renginys skirtas A. Žukausko 100-osioms gimimo metinėms.

Gegužės 17-osios vakare Rašytojų klube Vilniuje - Eugenijaus Ališankos poetiniai-muzikiniai skaitymai "Jeigu".

Gegužės 19 d. - Jurgos Ivanauskaitės skaitymai Jurgos skvere sostinės Aguonų g.

Gegužės 20 d. Šveicarijoje rengiama "Popietė Maironiui "Su Maironio žodžiais Poeto pėdsakais Šveicarijoje".

Gegužės 21 d. - jaunųjų poetų kūrybos ir dainuojamosios poezijos vakaras "Sueiliuotas pavasaris" Rašytojų klube Vilniuje.

Gegužės 23 d. vyks susitikimas su poeto Zigmo Gėlės-Gaidamavičiaus premijos laureatais Šiaulių rajono literatūros muziejuje Naisiuose.

Gegužės 24-ąją Lietuvos rašytojų sąjungos Baltojoje salėje rengiama tarptautinė poetų ir literatūros kritikų konferencija "Pasaulis baigias, todėl reikia rašyti eilėraščius".

Gegužės 24 d. - Vilniaus miesto mero "Poezijos pavasario" svečių ir poetų priėmimas, Vilniaus miesto mero premijos įteikimas Vilniaus rotušėje.

Tą pačią dieną "Poezijos pavasaris" rengiamas Lietuvos Respublikos Generaliniame konsulate Kaliningrade, "Poezijos pavasario" svečių vakaras Europos parke.

Gegužės 25 d. numatyta poezijos šventė "Laukinės vaivorykštės 2012", skirta poetei Onei Baliukonei atminti.

Gegužės 25-osios vakarą - "Poezijos pavasario" laureato vainikavimas ir literatūros vakaras Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodelyje Kaune.

Gegužės 26 d. - poezijos ir muzikos šventė Kristijono Donelaičio memorialiniame muziejuje Tolminkiemyje, poetiniai vakaro skaitymai, muzikinės interpretacijos Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos vasaros kiemelyje, prie Balio Sruogos paminklo Birštone ir kitur.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder