Tarp kandidatų į kultūros magistrus - ir VE žurnalistė

Tarp kandidatų į kultūros magistrus - ir VE žurnalistė

Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisijai vakar pristatyti kandidatai į 2012-ųjų kultūros magistrus. Į šį garbingą vardą šiemet pretenduoja devynios iškilios ir uostamiesčiui bei Lietuvai nusipelniusios asmenybės.

Viena iš kandidačių - dienraščio "Vakarų ekspresas" žurnalistė Gražina Juodytė. Jos kandidatūrą pasiūlė Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos skyrius. G. Juodytė pasiūlyta už išleistas istorinių apybraižų knygas "Klaipėdos akvarelės", gilų pėdsaką palikusias ne tik klaipėdiečių, bet net ir užsienio lietuvių gyvenimuose, reikšmingą žurnalistinį darbą bei aktyvų visuomeninį gyvenimą.

Kultūros magistrų žiedą apsimauti taip pat kandidatuoja profesorius Eduardas Kaniava - viena ryškiausių dainavimo meno asmenybių, Lietuvos baritonų primarijus, garsinantis Klaipėdos vardą visoje Lietuvoje ir užsienyje bei didiems darbams ugdantis jaunąją kartą.

Klaipėdos dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė siūloma apdovanoti už įsimintinus gyvenimo vaidmenis, pelnytus apdovanojimus ir premijas, ištikimybę Klaipėdai ir darbą Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Režisūros katedroje.

Dar viena kandidatė - solistė, Klaipėdos universiteto profesorė Valentina Vadoklienė. Ji nominuota už 30-metį darbo uostamiestyje, plačią dainavimo veiklą su įvairiais kameriniais orkestrais bei kitokio pobūdžio ansambliais, Klaipėdos garsinimą įvairiuose festivaliuose, jaunosios kartos ugdymą.

Keramikas ir dailininkas Izroildžonas Baroti nominuotas už aktyvią meninę veiklą uostamiestyje ir kitose pasaulio šalyse, pirmosios privačios galerijos Klaipėdoje įkūrimą bei rimtų menininkų subūrimą.

Kultūros magistro vardą pretenduoja gauti ir Klaipėdos lėlių teatro režisierė, taip pat dailininkė, dramaturgė Jūratė Januškevičiūtė, įkūrusi Klaipėdos lėlių teatrą bei padėjusi pagrindą visos Lietuvos lėlių teatrams.

Nepamiršta ir Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė, savo darbais ne tik garsinanti muziejų, bet ir visoje Klaipėdoje puoselėjanti jūrinį paveldą ir jūrinę kultūrą.

Lietuvos dailės muziejaus Prano Domšaičio galerijos vedėja ir dailėtyrininkė Kristina Jakubavičienė nominuota už savo mokslinius darbus skirtus Mažajai Lietuvai ir Klaipėdos kraštui, išleistus reikšmingus straipsnius.

Į garbingą apdovanojimą taip pat pretenduoja chorinės bendrijos "Aukuras" steigėjas, chorvedys ir docentas Robertas Varnas - už viso gyvenimo nuopelnus Lietuvoje ir Klaipėdoje puoselėjant chorinę kultūrą, rengiant tarptautinius chorų renginius, vadovaujant didžiausiems ir gražiausiems Lietuvos chorams bei kitus didžius darbus.

Kas šiemet taps magistrais, spręs minėtoji komisija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder