V. Čepinskis ir "Camerata Klaipėda“ koncertuos Olandijoje

Garsiausias šalies smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir jo vadovaujamas styginių orkestras "Camerata Klaipėda“ Lietuvos valstybės atkūrimo dieną minės Olandijoje. Groningeno mieste vyksiančiose Lietuvos valstybės atkūrimo dienos iškilmėse muzikantai atliks įvairių mūsų šalies ir pasaulio kompozitorių kūrinius.

"Mums didelė garbė koncertuoti Olandijoje, taip pagerbiant savo šalį valstybės atkūrimo dienos proga, – sakė V. Čepinskis. – Drauge turime galimybę supažindinti muzikos gerbėjus su mūsų šalies kultūra ir menu“.

Orkestro vadovas taip pat pasidžiaugė, kad kelionė į Olandiją yra puiki proga orkestrui ne tik tobulėti, pažinti kitų šalių auditoriją, tačiau taip pat užmegzti naudingus ryšius.

"Tokio pobūdžio ryšiai gali praversti siekiant koncertuoti užsienyje, kai dabartinė kultūros situacija Lietuvoje nėra itin palanki klasikinės muzikos atlikėjams“, – akcentavo V. Čepinskis.

"Camerata Klaipėda“ į Olandiją vyksta garbės konsulės Nyderlanduose Linos van Kesteren–Sotničenkaitės ir ambasadoriaus Vaidoto Verbos kvietimu. Muzikantai į Olandiją išvyks pirmadienį, o į Lietuvą grįš vasario 19 d.

ve.lt inf.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder