Džiazo atlikėjų ketvertukas jau aiškus

Džiazo atlikėjų ketvertukas jau aiškus

Nacionalinės atrankos etape išrinkti keturi geriausi džiazo atlikėjai, kurie gegužės pabaigoje vyksiančiame XIII tarptautiniame džiazo konkurse "Jazz Voices 2015" rungsis dėl nugalėtojo vardo.

Konkurso komisijai teko sudėtinga užduotis iš aštuonių ypač talentingų džiazo atlikėjų išskirti vos keturis, kurie geriausiai atitiko konkurso reikalavimus. Juk visi dalyviai antrame atrankos etape pasižymėjo puikiu balsu ir ritmika.

Komisiją sudarė vokalo studijos "Jazz Land" vadovas Artūras Novikas, Vilniaus muzikos ir teatro akademijos docentas, vokalistas, trombonininkas, džiazo atlikėjas ir kompozitorius Skirmantas Sasnauskas, Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijos džiazinio vokalo dėstytoja, vokalistė, "Jazz voices 2008" "Grand Prix" laimėtoja Kristina Svolkinaitė ir dainininkas, klarnetininkas, kompozitorius, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Instrumentinės muzikos katedros docentas, "Jazz Voices" prodiuseris Steponas Januška.

Viena iš keturių nacionalinės atrankos laimėtojų - Aušra Paliušė, kilusi iš mažo Lietuvos kurorto Birštono. Ji komisiją sužavėjo originaliu škotų liaudies dainos atlikimu, o žiūrovus - energingu pasirodymu. Pasak S. Januškos, ši mergina dainuoja labai retu žemu balsu - kontraltu, o jos džiazo atlikimo būdas - labai estetiškas.

Į konkursą taip pat buvo atrinkta Eglė Petrošiūtė, kuri gimė Klaipėdoje, tačiau augo sostinėje. Ten ji šešerius metus dainavo ir grojo su bigbendu "The Magic Time Orchestra". Komisiją mergina sužavėjo savo profesionalumu, puikiu pasiruošimu, aranžuotėmis bei improvizacijomis. "Šios merginos balsas - nepaprastai šiltas bei tikslus", - komentavo S. Januška.

Gabrielė Urbonaitė, kurią komisija ir kiti konkurso dalyviai pavadino "Metų atradimu", šiuo metu yra pirmakursė studentė Klaipėdos universitete. G. Urbonaitė yra minėjusi, kad ją džiazas įtraukė visai netikėtai, tačiau šiandien mergina be jo gyventi negalėtų. Jos pasirodymas buvo labai muzikalus, natūralus ir žaismingas. Puikia nuotaika užsikrėtė ir konkurso atrankos žiūrovai.

S. Januška labai džiaugėsi, nes šiais metais atrankose dalyvavo du vaikinai. Vienas jų - Mantvydas Liudvikas Čiuplys - pateko į laimingąjį ketvertuką. Komisija jaunuolį pasirinko dėl išskirtinės ekspresijos, energijos bei spontaniškumo. Jis scenoje jautėsi labai laisvai atrodė charizmatiškai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder