Italų muzikos alchemikas koncertuos Klaipėdoje ir Vilniuje

Italų muzikos alchemikas koncertuos Klaipėdoje ir Vilniuje

„Muzika, laužanti stereotipus“, „talentingas įvairių muzikos stilių derinimas“, „išskirtinė muzikinių koordinačių sistema“ – taip muzikos kritikai apibūdina projektą „WEKE: muzika fortepijonui ir styginiams“ bei jo autorių – italų kompozitorių, pianistą ir vargonininką Vincenzo Cipriani.

Lapkričio 4 d., 19 val. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre, lapkričio 6 d., 18 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje muzikos gurmanai turės galimybę išgirsti unikaliais muzikos eksperimentais garsėjančio kompozitoriaus kūrinius.

„Visuomet maniau, jog sukurti muzikos albumą – tai lyg parašyti romaną, - sako V. Cipriani. - Naudodamas muzikos kalbą kompozitorius pasakoja istoriją, kurioje telpa daugybė jo jausmų ir išgyvenimų. „WEKE“ muzika buvo sukurta vieną karštą vasarą. Tuomet, pamiršęs įvairius stereotipus ir rėmus, pajutau didžiulį poreikį kažką svarbaus pasakyti kitiems. Tik kalbėjau ne balsu, o savo muzika… Taip projekto „WEKE“ kūriniuose susijungė džiazas, klasika, populiarioji muzika ir grigališkasis choralas. „WEKE“ taip pat yra skiriama kompozitoriui Astor Piazzolla ir grupei „The Beatles“, kurie padarė didelę įtaką ne tik mano muzikai, bet ir gyvenimui.”

Pirmąkart 2010 m. Italijoje nuskambėjęs projektas „WEKE“ netruko sulaukti pripažinimo. Vincenzo Cipriani muzikos alchemija – eksperimentavimas, jungiant klasikinę, derminę, populiariąją muziką, džiazą ir grigališkojo choralo motyvus – buvo palankiai sutikta didžiausiuose Italijos muzikos festivaliuose, jo pasirodymai buvo transliuojami televizijos ir radijo eteryje.

Pasak koncerto „WEKE: muzika fortepijonui ir styginiams“ dirigento Vladimiro Konstantinovo, V. Cipriani muzika išsiskiria ypatinga sąskambių palete, „todėl tie, kas mėgsta skirtingų muzikos stilių samplaiką, koncerte išgirs būtent tai“.

Koncertuose Lietuvoje V. Cipriani talkins Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro styginių grupė, smuiko solo partijas atliks Larisa Makarova, violončelės – Margarita Filipova, vokalo – Judita Butkytė, saksofonu, klarnetu ir birnyne gros Pranciškus Narušis.

Projekto „WEKE“ koncertuose skambės V. Ciprianio sukurta muzika fortepijonui ir styginiams. Į programą bus įtraukti ir Pietų dvasia alsuojantys, visiems gerai pažįstami kūriniai „Ave Maria“, pagal klasikinę itališką-neapolietišką tradiciją V. Cipriani aranžuoti „Santa Lucia Luntana“, „Grammy“ apdovanojimui nominuotas Astor Piazzolla kūrinys „Oblivion“, grupės „The Beatles“ hitas „Good Night“ ir kiti.

Iki spalio 30 d. bilietams taikoma 30 proc. nuolaida. Išsamesnė informacija: www.klaipedosmuzikinis.lt

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder