Jokūbas Bareikis su Rafailu Karpiu grąžina "The Beatles"

Jokūbas Bareikis su Rafailu Karpiu grąžina "The Beatles"

12 albumų ir kelios dešimtys visame pasaulyje atpažįstamų kūrinių – palikimas grupės, kuri nebeegzistuoja jau daugiau nei 40 metų, bet vis dar nepamirštama. Prie „The Beatles“ atminimo išsaugojimo labai prisideda ir grupės, atliekančios garsiuosius jų kūrinius. Dar vienas toks atlikimas, paskanintas archyvine medžiaga bei istorijomis iš „The Beatles“ gyvenimo – R. Karpio ir J. Bareikio „Istorijos“.

Nors nuo paskutiniojo dvyliktojo apie grupės iširimą paskelbusio „The Beatles“ albumo „Let It Be“ praėjo daugiau nei 43 metai, vienos populiariausių visų laikų grupių dainos įvairiose pasaulio vietose skamba nuolat. Ne išimtis ir Lietuva, mat populiariosios dainos skamba Palangos kavinėse, vestuvių salėse, gyvos muzikos klubuose ir karaokės baruose. Kartais pasitaiko ir projektų, kurie į „The Beatles“ veiklą įsigilina nuoširdžiau.

Vienas tokių – Rafailo Karpio ir Jokūbo Bareikio projektas, kuriame jie pasakoja „The Beatles“ istorijas, rodo archyvinę medžiagą ir, be abejo, gyvai atlieka ketverto iš Liverpulio kūrinius. Ryškus buvo ir praeityje vykęs projektas „Tabami Goes The Beatles“, kai Paulu McCartney Ir Johnu Lennonu apsimetė užsienyje garsios grupės „Fools Garden“ nariai. Ko gero, kiekvienas muzikantas galėtų papasakoti istoriją, kaip „The Beatles“ paveikė jų gyvenimą ar muzikinį kelią. Ne išimtis ir J. Bareikis, kuris „The Beatles“ žino dar iš paauglystės, o R. Karpis apie juos tikina išgirdęs dar vaikų darželyje, kai jo draugės močiutė papasakojo visai ne vaikišką, bet intriguojančią istorija apie Johną Lennoną, buvusį grupės „The Beatles“ narį, nušautą 1980-ųjų gruodžio 8-ąją Niujorke.

Prisiekusiems „The Beatles“ gerbėjams ir tiems, kurie norėtų prisiminimais nukeliauti į savo studijų laikus, R. Karpis, J. Bareikis ir jiems talkinantys muzikantai siūlo apsilankyti muzikiniame projekte „Istorijos“. Tai lyg gyvoji muzikos pamoka.

Lapkričio antroje pusėje Tauragės, Kauno, Klaipėdos ir Marijampolės gyventojai kviečiami pasikartoti faktus apie vieną sėkmingiausių visų laikų muzikos grupių ir kartu dainuoti garsiuosius jos kūrinius, tarp jų ir 1965-aisiais Paulo McCartney parašytą „Yesterday“ – bene daugiausiai kartų perdainuotą kūrinį pasaulyje, turintį daugiau nei 2200 skirtingų versijų ir vien per XX amžių atliktą daugiau nei 7 mln. kartų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder