Apie „skinheadus“ – iš mokslininko lūpų

Apie „skinheadus“ – iš mokslininko lūpų

Ketvirtadienį Klaipėdos lėlių teatro patalpose vyko neįprastas šiai erdvei renginys - VDU Etnologijos ir folkloristikos katedros doktorantas Tautvilas Kavolis susirinkusiems uostamiesčio gyventojams skaitė paskaitą „Dešinieji skinheadai Lietuvoje – mitai ir realybė“.

Šio jauno Kauno mokslininko akademinių tyrinėjimų kryptis – „Nacionalistinių pažiūrų grupių formavimasis Lietuvoje: skinheadų atvejis“.

Skinheadai – viena prieštaringiausiai žiniasklaidoje ir visuomenėje vertinamų subkultūrų. Jai klijuojamos Hitlerio garbintojų ir smurtautojų etiketės. Kokia ji Lietuvoje yra iš tikrųjų? Kaip formuojasi skinheadų identitetas, kaip keičiasi jų aktyvumas, kokios idėjos ir gyvenimo būdas propaguojamas jų tarpe? T. Kavolis, tyrinėjantis šią subkultūrą nuo 2004-ųjų, paskaitoje dalinosi savo įžvalgomis ir tyrimų medžiaga.

Paskaitą diskusiją surengė VšĮ „Pridėtinės vertės mokėtojai“. Ši švietėjiškos krypties miesto jaunimo organizacija klaipėdiečiams jau organizavo susitikimus su pranciškonų vienuoliu Arūnu Peškaičiu, dr. Dariumi Kuoliu, rengė pažintines ekskursijas su prof. dr. Vygantu Vareikiu po Klaipėdos istorinio paveldo objektus.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder