Dešimtojoje „Jaunatyje“ – režisierės Agnės Sunklodaitės spektakliai vaikams

Dešimtojoje „Jaunatyje“ – režisierės Agnės Sunklodaitės spektakliai vaikams

Žvejų rūmuose tęsiasi X šalies teatrų festivalis vaikams ir jaunimui „Jaunatis“. Praėjusį savaitgalį dviem spektakliais – „Pyp pyp!“ ir „Spiečius“ – jį sėkmingai pradėjo Keistuolių teatras.

Dešimtojoje „Jaunatyje“ pamatysime ir du skirtinguose sostinės teatruose realizuotus režisierės Agnės Sunklodaitės darbus. „Vaikai turi daug visokių problemų, lygiai taip pat kaip ir suaugusieji. Jei jie scenoje pamato tai, kas atliepia jų mintims, tai veikia kaip psichoterapija“, - teigia režisierė. Keistuolių teatre aktorystės karjerą pradėjusi A. Sunklodaitė vėliau susidomėjo režisūra, o didelė dalis jos spektaklių skirti būtent vaikams.

Teatro vaikams „Teatriukas“ įkūrėjai – aktoriai Dalia Mikoliūnaitė ir Žilvinas Ramanauskas, kartu su režisiere A. Sunklodaite vasario 5 d. 12 val. kviečia į žaidimą-spektaklį „Žalia gyva“ apie Vilnių, apimantį laikotarpį nuo Gedimino laikų iki šių dienų. Vienu svarbiausių ir didžiausią įtaką spektaklio kūrėjams padariusių įkvėpimo šaltinių tapo teatrologės Gražinos Mareckaitės knyga „Šiapus ir anapus Vilniaus vartų“, kurioje skelbiami autentiški autorės, kaip trečiosios vilniečių kartos atstovės, pasakojimai apie gyvenimą prieškario ir pokario Vilniuje. Tai iš tėvų girdėtos ar pačios autorės patirtos istorijos iš šeimos, kaimynų, bendraamžių – žinomų ir nežinomų žmonių – gyvenimo romantiškame Vilniaus priemiestyje, vaizdingose Rasų ir Pavilnio apylinkėse.

Originalios inscenizacijos herojai – įvairių tautybių, įvairių laikotarpių mažieji Vilniaus gyventojai. Jų pasakojamos istorijos pačios įvairiausios – ir labai linksmos, ir liūdnos, sukrečiančios, tokios, kokia yra mūsų sostinės ir visos Lietuvos istorija. Spektaklis skirtas 5–10 metų vaikams.

Agnės Sunklodaitės įkurtas „Labaiteatras“ vasario 19 d. 12 val. parodys šmaikštų, žaismingą, interaktyvų teatralizuotą koncertą-žaidimą šeimai „Kai užaugsiu, būsiu...“ (kompozitorius Deividas Gnedinas). Šis spektaklis apie tai, kaip svarbu tinkamai išsirinkti profesiją. Mažieji žiūrovai ne tik „susitiks“ su labai skirtingų profesijų atstovais, bet ir patys turės galimybę pabūti ir aktoriais, ir statybininkais, ir mokslininkais, ir policininkais… Kiekviena profesija turi savo žaidimą, lydimą muzikos, kuris atspindi tos profesijos ypatumus, kylančias užduotis, sunkumus ir pan. Dalyvaudami spektaklyje-žaidime vaikai tarsi „pasimatuos“ siūlomas profesijas, sužinos šį tą visiškai nauja apie jas. Nuotaikingame muzikiniame spektaklyje vaidina Eimantas Bareikis ir Mindaugas Ancevičius.

„Jaunatis 2017“ – šalies teatrai vaikams ir jaunimui Klaipėdos Žvejų rūmuose (Programa)

Vasario 5 d. 12 val. Teatras vaikams „Teatriukas“. „ŽALIA GYVA“

Spektaklis 5-10 metų vaikams pagal tikras Vilniaus vaikų istorijas

Vasario 11 d. 17 val. Lėlių teatro trupė 459. „W(M)ATTER“

Spektaklis jaunimui ir suaugusiems

Vasario 12 d. 12 val. Jaunimo teatras „Be durų“. „PEPĖ ILGAKOJINĖ“

Muzikinė istorija vaikams A. Lindgren pasakos motyvais

Vasario 18 d. 17 val. Gliukų teatras. „UNDUO DUBUO“

B. Šarkos monospektaklis jaunimui ir suaugusiems

Vasario 19 d. 12 val. „Labaiteatras“. „KAI UŽAUGSIU, BŪSIU...“

Teatralizuotas koncertas-žaidimas visai šeimai

Vasario 25 d. 12 val. Panevėžio teatras „Menas“. „RAUDONKEPURAITĖ“

Situacijų komedija visai šeimai pagal Š. Pero pasaką

Vasario 25 d. 17 val. Panevėžio teatras „Menas“. „IDA IŠ ŠEŠĖLIŲ SODO“

K. Gudonytės pjesė jaunimui ir suaugusiems

Bilietus platina Tiketa ir Teatrai.lt

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder