Ekskursija Girulių istoriniais takais

Ekskursija Girulių istoriniais takais

Gegužės 29 d. (sekmadienį) 13 val. Girulių bendruomenė visus Girulių, Melnragės ir miesto gyventojus kviečia kartu paminėti Europos kaimynų dieną ir dalyvauti Lietuvos savivaldybių inicijuotame projekte „Aš už Lietuvą“. Kaimynų dieną paminėsime kartu su filologe Jovita Saulėniene keliaudami Girulių istoriniais takais, o prie akcijos „Aš už Lietuvą“ prisijungsime gerais darbais – sutvarkysime apleistus fontanus, esančius prie Girulių Kurhauzo ir prie Girulių kurorto viešbučio „Franz“.

Po pasivaikščiojimo ir darbų visi bendruomenės šventės dalyviai sugrįš į biblioteką -bendruomenės namus kartu išgerti arbatos, pabendrauti ir pratęsti istorinę pažintį su Prūsijos karaliene Luize. Pristatysime filmą „Luizė. Princesė Meklenburg-Štrelitc (Strelitz) Prūsijos karalienė“.

Šiuo renginiu Girulių bendruomenė pradeda vykdyti bendruomenės plėtros projektą „Girulių bendruomenės atminties stiprinimas“, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Girulių bendruomenė ir Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių filialas, jaukiai įsikūrę po vienu stogu, yra puikus kaimyniško bendravimo ir bendradarbiavimo pavyzdys. Kartu įgyvendintas ne vienas sėkmingas projektas, bibliotekos iniciatyva atgaivinta Girulių kultūrinė veikla (šešerius metus bibliotekoje-bendruomenės namuose organizuojamos vaikų vasaros stovyklos, giruliškius ir miestiečius visą vasarą džiugina turiningas kultūrinių renginių ciklas „Pėdink į Girulius“), bendruomenės pastangomis kasmet gražėja Girulių gyvenvietė.

Tad nenuostabu, kad parama buvo skirta būtent šiai bendruomenei.

Numatomos šios projekto veiklos: bendruomenės istorinės atminties skaitmeninimas; Girulių bendruomenės dailininkų parodos; edukacinių užsiėmimų genealogijos tema ciklas “Genealoginės informacijos paieška ir medžių braižymas“.

Pagal šį projektą numatyta giruliškiams surengti ir šaunią Joninių šventę, tačiau esminis renginys – Girulių susibūrimas „Šeimos atmintis“, numatomas 2016 rugpjūčio 13-14 d. Tai bus visų čia gyvenusių ir dabar gyvenančių giruliškių susitikimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder