Festivalis „Šermukšnis“ sugrįžta liepą

Festivalis „Šermukšnis“ sugrįžta liepą

Vasaros festivalių maratoną uostamiestyje pirmąjį liepos savaitgalį pratęs Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmų ir Pilies teatro rengiamas XVII tarptautinis gatvės teatrų festivalis „Šermukšnis“. Liepos 5-7 d. teatralai apgyvendins atviras aikštės prie „Meridiano“ krantinės (gaila, kad tik krantinės...) erdves. Festivalio scena atvira visų žanrų kolektyvams ir artistams.

Šiemetiniame festivalyje sulauksime svečių iš Latvijos, Kosovo, Suomijos ir Ukrainos. Lietuvą atstovaus „Atviras ratas“ ir „No Theatre“ iš Vilniaus bei klaipėdiečių Apeirono teatras, Pilies teatras, pantomimos teatras „A“ ir teatro trupai „Gliukai“. Liepos 6 d. įvyks teatralizuotas koncertas Valstybės dienai, kuriame dalyvaus visi festivalio dalyviai.

Festivalio dienomis Klaipėdos senamiestis pasipuoš dailininko Anatolijus Klemencovo sukurta „Šermukšnio“ atributika.

Septynioliktojo „Šermukšnio“ motto – „a se versus mundum / nuo savęs link pasaulio...“. „Teatras gatvėje yra tas reiškinys, kuriuo galima pasiekti bet kurio žmogaus sielą. Teatrų, išėjusių į gatves tikslas toks pats, kaip ir kitų menų festivalių – skleisti grožį, džiuginti sielą, griauti žmones skiriančias sienas. Kiek leidžia mūsų galimybės, stengsimės vėl pristatyti teatrus, kuriems sekasi peržengti pilkos kasdienybės ribas, perprasti mirties, prisikėlimo ir gyvenimo džiaugsmo paslaptis“, - sako festivalio meno vadovas Alvydas Vizgirda.

Per tris festivalio dienas klaipėdiečiai ir miesto svečiai pamatys 12 teatrinių projektų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder