Filipo Kirkorovo šou klaipėdiečių nenuvylė

Filipo Kirkorovo šou klaipėdiečių nenuvylė

Rusijos estrados žvaigždė Filipas Kirkorovas gerbėjų turi ir Lietuvoje, neišskiriant Klaipėdos, - "Švyturio" arena Didžiojo Penktadienio vakarą buvo sausakimša ne tik rusakalbės publikos.

Žinoma, daug kam imponavo šou pavadinimas "Aš" ("Я"), dvejus metus beveik šimto žmonių kūrybinės komandos kurtas reginys. Jį koordinavo garsus pasaulyje pritrenkiančių šou kūrėjas Franco Dragone. Jo kvietimu dekoracijas ruošė belgų architektas ir dizaineris Marcos Vinal, šviesų dailininkas – Loran Lorti (Kanada), už choreografiją buvo atsakingas Tony Testa (JAV), dirbęs su tokiomis žvaigždėmis kaip Michael Jackson, Janet Jackson, Kylie Minogue. Kostiumus trupei sukūrė žymus Rusijos dizaineris Valentinas Judaškinas. Žodžiu, internacionalinė, nebeveidė komanda. Bet viena apie reginį skaityti, o kita - pamatyti "gyvai". Publikos entuziazmo nenumalšino ir tai, kad dekoracijos, garso ir šviesos įranga bei kostiumai – iš viso 4 vilkikai - buvo įstrigę Baltarusijos pasienyje, ir reginys "Švyturio" arenoje buvo atidėtas parai.

Jau pirmieji vaizdai "Švyturio" arenos scenoje pamalonino žiūrovus, ir dainininkas angelo sparnais buvo pasitiktas plojimais. Prabilęs lietuviškai ir pažadėjęs stebuklą, F. Kirkorovas dainavo apie jausmus – meilę ir vienatvę, ilgesį ir laukimą. Nors dauguma dainų buvo visiškai naujos ir dar negirdėtos, jos nuo įprastos dainininko eksploatuojamos jausmų tematikos nenutolo. Buvo atliktos ir hitais tapusios dainos. Joms, pasišviesdama telefonais, pritarė publika, kai kuriais momentais dainuodama be atlikėjo pritarimo. Kai F. Kirkorovas nuo scenos nusileido į žiūrovų salę, jis buvo apipiltas gėlėmis. Šviesų žaismas, šokėjų darbas su akrobatikos elementais, nuolat kintančios dekoracijos, žvakių liepsna kūrė kerintį vaizdą, kuriame vis įsiterpdavo mūzos ir mergaitės, primenančios Kolombiną, figūros. Buvo demonstruojami ir dokumentiniai kadrai iš dainininko sceninio gyvenimo įvairiais laikotarpiais. Nors žiniasklaidai išplatintame pranešime buvo pažymėta, kad koncerto trukmė pusantros valandos, šou tęsėsi beveik tris. Šiam reginiui kurti išleista 6,5 milijono eurų.

Pakalbinti Filipo Kirkorovo šou klaipėdiečiai žiūrovai teigė, jog milijonai ne pavėjui paleisti. Ir gyrė dainininką ne tik už naujas ir senas dainas, sceninį įvaizdį, bet ir už "prarastus" 25 kg svorio. Pagyros žodžių susilaukė ir šokėjai, ir dekoracijų, ir kostiumų kūrėjai. Ir šiaip jau blizgančią, efektingą aprangą mėgstantis atlikėjas kostiumus čia pat scenoje keitė nuolat.

Taigi, įvairiais media kanalais reklamuotas reginys klaipėdiečių nenuvylė. Tiesa, pasitaikė vienas vyriškis, kuris teigė, kad jam šou pasirodęs per saldus...

"Filipo Kirkorovo populiarumas Lietuvoje - neblėstantis. Nepaisant trikdžių Baltarusijos pasienyje ir dėl to perkeltų koncertų Vilniuje ir Klaipėdoje, žiūrovai riaušių nekėlė, bilietų masiškai negrąžino",- sakė dainininko koncertus Lietuvoje organizavusios įmonės "Bravo Events" atstovė Goda Deksnytė.

Iš Klaipėdos dainininkas su savo 80 žmonių šou komanda ienas pasuks link Kaliningrado, o kovo 28 d. koncertuos Kaune.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder